Από την εργαλειοθήκη σχεδιασμού (Design Toolkit) στην εργαλειοθήκη εκκίνησης (Toolkit Startup) και από το γιατί δεν στο γιατί όχι

Έτσι το ξεκίνημα έγινε, φθάσαμε μάλιστα στο Toolkit Startup2 το οποίο πραγματοποιήθηκε τέλη Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Το Design Toolkit γεννήθηκε από τη διαπίστωση μιας ομάδας έμπειρων επαγγελματιών γραφιστών για την έλλειψη διοργανώσεων στην πόλη τους οι οποίες να αφορούν στη γραφιστική θέλοντας να απαντήσει σε αυτή την έλλειψη.

Με στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο θα ενθαρρύνει δράσεις και εκδηλώσεις για την κατάρτιση νέων γραφιστών και ανταλλαγή γνώσεων αλλά και τη δημιουργία τεχνογνωσίας στο χώρο, την προβολή και αναγνώριση της δημιουργικής παραγωγής τόσο νέων όσο και καταξιωμένων γραφιστών.

Το Design Toolkit προάγει τη δημιουργία μιας ενεργής κοινωνίας επαγγελματιών της οπτικής επικοινωνίας και της γραφιστικής – μιας κοινωνίας η οποία θα συναντιέται συχνά στο πλαίσιο εκδηλώσεων θα αλληλεπιδρά δημιουργικά, θα ανταλλάσσει γνώσεις και εμπειρίες, θα αναγνωρίζει τα επιτεύγματα και θα προάγει την ευγενή επαγγελματική άμιλλα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ TOOLKIT STARTUP

Πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Το Toolkit Startup αποτελεί μια συνάντηση νέων γραφιστών με σκοπό τη μετάδοση γνώσεων και τεχνικής κατάρτισης πάνω στην οπτική επικοινωνία και τη γραφιστική. Απευθύνεται σε σπουδαστές και αποφοίτους τμημάτων γραφιστικής δημόσιων και ιδιωτικών σχολών, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου της οπτικής επικοινωνίας σε οποιοδήποτε επίπεδο εμπειρίας που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ομιλίες από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, εστιασμένες σε τεχνικές και εφαρμοσμένες γνώσεις, καθώς και workshops με στόχο την πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων πάνω σε επιλεγμένα θέματα.

Παράλληλα, φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις έργων οπτικής επικοινωνίας από σημαντικούς διεθνείς φορείς. Στο πλαίσιο της πρώτης διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε και ανοιχτός διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας με ορισμένο θέμα και έκθεση των 50 καλύτερων συμμετοχών. Αποτελεί συνειδητή επιλογή των διοργανωτών, του Design Toolkit ότι η συμμετοχή στο Toolkit Startup είναι δωρεάν.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ

Ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις ανθρώπων από τον χώρο της οπτικής επικοινωνίας και της γραφιστικής, αλλά και του πολιτισμού και της εκπαίδευσης ευρύτερα, για να σχεδιάσουν νέες δράσεις, για νέους και όχι μόνο, που θα συμβάλλουν στον στόχο μας για τη δημιουργία, συντήρηση και ανανέωση μιας δημιουργικής, δυναμικής κοινότητας του design.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets