Το τραγούδι The Rains of Castamere της σειράς Game of Thrones σε κινούμενα σχέδια

Το τραγούδι The Rains of Castamere της σειράς Game of Thrones σε κινούμενα σχέδια

Εμπνεόμενος από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of Thrones του HBO των David Benioff και D.B. Weiss και τη σειρά μυθιστορημάτων A Song of Ice and Fire του συγγραφέα George R. R. Martin, ο σκηνοθέτης-animator Αρίσταρχος Παπαδανιήλ δημιούργησε μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία με αφορμή το τραγούδι The Rains of Castamere που ακούγεται στη σειρά, λειτουργεί ως μια “δραματική χορογραφία αναχωρήσεων”.
Η ταινία έχει γίνει με την τεχνική του rotoscope animation, όπου η κίνηση των σχεδίων, προκύπτει μετά από επεξεργασία κινηματογραφημένου live action υλικού. Με τον τρόπο αυτό, ο δημιουργός της ταινίας, επέλεξε εμβληματικές σκηνές της σειράς δίνοντάς τους μια νέα κινηματογραφική “ανάγνωση” σε συνδυασμό με το ομώνυμο τραγούδι. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος του τραγουδιού, με μια μικρή αλλαγή σε δύο στίχους μετατοπίζεται το ενδιαφέρον από τον περήφανο λόρδο του Castamere -που η αναφορά στο πρόσωπό του λειτουργεί συμβολικά- στον νεαρό λόρδο, Tyrion και την καταστροφική σχέση με τον δυνάστη πατέρα του, Τywin.

 

H ταινία είναι υποψηφια ως VIDEO OF THE WEEK του AWARDEO, που τρέχει αυτή την εβδομάδα. Σε αυτό το link μπορείτε, αν θέλετε, να την ψηφίσετε μέσω Facebook (ή/και twitter): http://www.awardeo.tv/video/130012001/55b12053d8eb72d47c8afe65
– Δείτε την ταινία (στο youtube): https://youtu.be/4MUtWrx93w8?list=PLhMOKhf8I39DrAzpDUfnneiM5GfVLjc6Q

– Δείτε την ταινία (στο vimeo): https://vimeo.com/130012001

– Περισσότερες εικόνες/πληροφορίες για την ταινία (στο Behance):
https://www.behance.net/gallery/26984911/THE-RAINS-OF-CASTAMERE

Σκηνοθεσία-Animation: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Μουσική: Ramin Djawadi
Στίχοι: George R. R. Martin
Διασκευή-Εκτέλεση Τραγουδιού: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ
Ηχοληψία: Θοδωρής Ζευκιλής | Studios SCA
Παραγωγή: Syllipsis [ 03’:05”, 2015 ]

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets