ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΥΑ - Προσεγγίζοντας το ξένο μέσα από μια διδακτική εφαρμογή οπτικοακουστικού γραμματισμού με την αξιοποίηση της τεχνικής STOP ANIMATION

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 10:30 π.μ – 1:30 μ.μ.
Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ι LOVE GRAPHIC θα διεξαχθεί ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι για παιδιά με την μέθοδο του stop motion.

Βαθμίδα: ΔΗΜΟΤΙΚΗ

Σκοπός του εργαστηρίου

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του παιδικού βιβλίου ΑΥΑ ως εργαλείου για την επεξεργασία θεμάτων σχετικών με την ενίσχυση της ενσυναίσθησης για τους πρόσφυγες και την προώθηση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα γνωρίσουν το βιβλίο και θα έχουν την ευκαιρία, μέσω της τεχνικής STOP MOTION ANIMATION, να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές χρήσης του οπτικοακουστικού μέσου αποκωδικοποιώντας και παράγοντας μηνύματα σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και την ανθρωπιστική κρίση στο πλαίσιο της καλλιέργειας των κοινωνικών δεξιοτήτων, της ενσυναίσθησης και του διαπολιτισμικού σεβασμού.

Καθοδηγητές

Ζαχαριάδου Μάρλεν Κοραλία – Χρίστου Δώρα – Γούμενος Αλέξης (εκπαιδευτικοί, Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Μιχάλης Κακογιάννης).

Μέλη της ομάδας που σχεδίασαν, συντόνισαν και υλοποίησαν το έργο ΑΥΑ σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.

Δήμητρα Εγγλέζου (Λέκτορας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99537687

Φόρμα Συμμετοχής