100 Posters For Crete | Απολογισμός

Η έκθεση 100 Posters for Crete ήταν ένα εγχείρημα με πολύ ρίσκο, ως προς τη διοργάνωση, ως προς τις συμμετοχές, ως προς το χώρο διεξαγωγής, ως προς τη φιλανθρωπία, ως προς την προσέλευση του κόσμου και πολλά άλλα. Ήταν έναν πρωτότυπο εγχείρημα που δεν βασίστηκε πάνω σε κάποιο παρόμοιο γεγονός, με όλες τις δυσκολίες που κρύβει κάτι τέτοιο. Κλήθηκε να κερδίσει πολλά στοιχήματα μαζεμένα και τώρα, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωσή της, μπορεί να καυχιέται ότι τα κέρδισε όλα!

Μέσα από την αγάπη πρώτα των δημιουργών, αλλά και του κόσμου, μπόρεσε να συγκεντρωθεί το ελπιδοφόρο καθαρό ποσό των 6.000€, το οποίο θα μοιραστεί ισόποσα στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και τον Ορίζοντα! Το ποσό αυτό, δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, αποτελεί μία όαση ελπίδας και ανθρωπιάς που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει τους στόχους της όλης προσπάθειας, αλλά και το ότι ο κόσμος θέλει να προσφέρει για το κοινό καλό. Επιβεβαιώνει και κάτι ακόμα όμως. Ότι η ελληνική γραφιστική κοινότητα είναι πολύ δυνατή και ενωμένη μπορεί να καταφέρει πράγματα που σε μεμονωμένο επίπεδο μοιάζουν αδύνατα. Φάνηκε έμπρακτα η απήχηση της δημιουργικότητας των γραφιστών και ότι ο ανιδιοτελής κόπος τους έπιασε τόπο και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, σας παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την έκθεση:

  • Αγοράστηκαν συνολικά 1.700 αφίσες
  • Υπολογίζεται ότι την έκθεση επισκέπτονταν καθημερινά γύρω στα 350 άτομα, φτάνοντας περίπου τα 8.000 σε όλη τη διάρκειά της
  •  Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 άτομα μπόρεσαν να επισκεφτούν το μνημείο του Φιρκά σε όλη την έκτασή του, χάρη στην πρόσβαση που δόθηκε με τη λειτουργία της έκθεσης.
  •  Από τα δειγματοληπτικά στοιχεία που αντλήσαμε, την έκθεση είδαν επισκέπτες από Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Αυστραλία, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία, Η.Π.Α., Πολωνία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες του κόσμου!
  •  Η έκθεση αποτέλεσε το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στην Κρήτη -τουλάχιστον- από άποψη προσέλευσης κόσμου και διάρκειας.
  •  Η έκθεση αποτέλεσε την πιο πολυπληθή πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού στην Κρήτη -τουλάχιστον- από μεριάς συμμετοχής δημιουργών.
  •  Η έκθεση μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν απόλυτα συνεπής σε κάθε χρονικό πλαίσιο που έθεσε από την ανακοίνωσή της (προθεσμίες συμμετοχών, υποβολές έργων, διάρκεια, ωράριο λειτουργίας κτλ).

  •  Η έκθεση δημιούργησε έκτακτες θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους με νόμιμες και δίκαιες απολαβές.
  • Η έκθεση προσέφερε μεγάλο όγκο εργασιών σε 5 εκτυπωτικές μονάδες (2 ψηφιακά εκτυπωτήρια και 3 τυπογραφεία).
  •  Για την έκθεση εργάστηκαν ηλεκτρολόγοι, ηχολήπτες, αφισοκολλητές, μουσικοί, παραγωγοί τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ, τυπογράφοι, μεταφραστές και πολλοί άλλοι επαγγελματίες!

 

Οι συνδιοργανωτές,
Omen Art Shop Gallery, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Δήμος Χανίων

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets