2o Φεστιβάλ I Love Graphic | To Design, είχε την τιμητική του.

Με το παιδικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ I Love Graphic.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, που συνδιοργανώθηκε με το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου, και του οποίου η πρώτη φάση διεξήχθη στο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 27 και 28 Απριλίου, έλαβαν μέρος επαγγελματίες γραφίστες, καθώς και φοιτητές και μαθητές, από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία και ιδρύματα.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο διαγωνισμός για μαθητές και φοιτητές, στον οποίον κλήθηκαν να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε αφίσα ή σε βίντεο μικρής διάρκειας στο θέμα “Like, άρα Υπάρχω”. Στους μαθητές, πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Γαβριέλα Μάνεβα, της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου, και τιμητικές διακρίσεις στους Σπύρο Αθανασίου του Λυκείου Βεργίνα Λάρνακας και Λουίζα Χαραλάμπους του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα. Στους φοιτητές, πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Ευγένιο Γαβριήλ, του Alexander College, και τιμητικές διακρίσεις στους Αντρέα Ξενοφώντος του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου και Ελενα Ερωτοκρίτου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Και στις δύο επιτροπές αξιολόγησης συμμετείχε η Ένωση γραφιστών και εικονογράφων Κύπρου.

Οι επαγγελματίες γραφίστες από την πλευρά τους, ανέπτυξαν τις ιδέες τους σε αφίσα στο θέμα “Design is”, μιας και η εναρκτήρια ημέρα του φεστιβάλ, η 27η Απριλίου, τιμάται διεθνώς ως η παγκόσμια ημέρα γραφιστικής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κυρία Αίγλη Παντελάκη, παρουσία του δημάρχου Αγλαντζιάς Χαράλαμπου Πετρίδη, και των επιθεωρητών τέχνης Ανδρέας Γεωργίου και Κωνσταντίνος Γεωργίου.

Το Σάββατο, 28 Απριλίου, επαγγελματίες στον κλάδους των γραφικών τεχνών και της εκπαίδευσης, ανέπτυξαν θέματα της ειδικότητας τους και ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκ μέρους της ομάδας του Ι Love Graphic η Έλενα Γεωργιάδου, και ακολούθησαν οι Δημήτρης Παπάζογλου, Παναγιώτης Καμασιάς, Παντελής Βλαδιμήρου, Κλήμης Μαστορίδης και Ανδρέας Αππιος, οι εκπαιδευτικοί Μάρλεν Κοραλία Ζαχαριάδου, Δώρα Χρίστου και Αλέξης Γούμενος, η Δήμητρα Εγγλέζου, Λέκτορας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, και οι Αγγελος Παναγίδης και Χριστίνα Ολυμπίου, εκ μέρους της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου.

Στο παιδικό εργαστήρι, που συνδιοργανώθηκε με το τμήμα τεχνών του Eυρωπαικού πανεπιστημίου και την ιστοσελίδα I Love Graphic, και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της υπάτης αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο, παιδιά του δημοτικού ανέπτυξαν το θέμα «ΑΥΑ – Προσεγγίζοντας το ξένο μέσα από μια διδακτική εφαρμογή οπτικοακουστικού γραμματισμού με την αξιοποίηση της τεχνικής STOP ANIMATION».

Χορηγοί του 2ου φεστιβάλ I Love Graphic, ήταν ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Συμβούλιο Νεολαίας Αγλαντζιάς, το Ξενοδοχείο Centrum, η εταιρεία Copyscience, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Kyocera, το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, το Evian, το Καφέ Route 66, η M-bloo, η Le and Tonic, η The Love Bite, η Scent and Sound Records, ο Κάμπος Χίου και τα Starbucks – Χορηγοί Επικοινωνίας… το ΡΙΚ, το Student Life και η Webarts, και Υποστηρικτές – το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Axel, η GR Artist, η Design Toolkit, η Ενωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου και η GR Design.

WORKSHOP με τον Δημήτρη Παπάζογλου | 27 Απριλίου 2018

Εγκαίνια | Έκθεση Design is… και Διαγωνισμός Αφίσας και Βίντεο με θέμα «Like άρα υπάρχω» | 27 Απριλίου 2018

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ | 28 Απριλίου 2018

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets