Διάλεξη | Petit-maîtres: Schall, Huet, Leclerc και άλλοι

Η επόμενη Διάλεξη της Τετάρτης της Λεβεντείου Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στις 19:30, με ομιλητή τον Alastair Laing, Ιστορικό Τέχνης και μέχρι πρόσφατα Επιμελητή της Συλλογής Έργων και Αγαλμάτων του National Trust.

 

Γιατί ένα έργο από το χέρι του Boucher να είναι τόσο πιο σημαντικό από έναν εξίσου καλοφτιαγμένο πίνακα με το ζωηρό σχέδιο και τις λεπτές αποχρώσεις του Schall ή του Huet; Αφιερωμένη στους λιγότερο γνωστούς, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχους καλλιτέχνες της εποχής του Ροκοκό, η διάλεξη αυτή αγγίζει καλά κρυμμένα μυστικά της τέχνης του 18ου αιώνα. Παράλληλα, όπως μαρτυρά ο τίτλος παίζοντας με τις λέξεις, και με την διπλή σημασία του όρου petit-maîtres  (που παραπέμπει τόσο στους λιγότερο φημισμένους ζωγράφους αλλά και στους δάνδηδες του 18ου αιώνα), σκιαγραφεί μια εποχής ανάλαφρων ηθών, που συχνά ανιχνεύεται στα πικάντικα ή ακόμη και τολμηρά έργα αυτών των ζωγράφων και μας ξεναγεί στις λιγότερο γνωστές πτυχές μιας γοητευτικής εποχής.

 

Η διάλεξη θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος – προκρατήστε έγκαιρα στο τηλέφωνο 22668838, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@leventisgallery.org μέχρι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets