Η δημιουργική χρήση της ιταλικής γλώσσας στον κόσμο της διαφήμισης

Η δημιουργική χρήση της ιταλικής γλώσσας στον κόσμο της διαφήμισης

Aρχοντικό Αξιοθέας στην Παλιά Λευκωσία

 

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας ανά τον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο, φιλοξενούμε στο Αρχοντικό Αξιοθέας τον καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Joseph Brincat του Πανεπιστημίου της Μάλτας, για να παρουσιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Η δημιουργική χρήση της ιταλικής γλώσσας σε εμπορικές επωνυμίες, διαφημιστικά σλόγκαν και εμπορικές πινακίδες».

Ο καθηγητής Brincat, μέσα από την ομιλία του και με τη χρήση πολυμέσων, θα μας εξηγήσει με ποιο τρόπο η (ιταλική) γλώσσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στην επικοινωνία της διαφήμισης, τα τρικ, τις μεθόδους, τα γλωσσικά στρατηγήματα, την υπερβολή, τον ευφημισμό, το λογοπαίγνιο, καθώς και το πώς διεθνής επωνυμίες μεταφράζονται ή μεταλλάσσονται στην ιταλική. Η ομιλία ενδιαφέρει φοιτητές γλωσσολογίας και διαφήμισης, γραφίστες, διαφημιστές, επικοινωνιολόγους, ψυχολόγους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η διάλεξη δίνεται στο πλαίσιο του 19ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο και την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Κύπρο. H διάλεξη είναι στα αγγλικά.

Για πληροφορίες: 22894531, Δευ-Παρ, 8:30-13:30
culture@ucy.ac.cy
http://www.ucy.ac.cy/cucentre

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets