Διάλεξη| Διάλογοι περί δημιουργικότητας

Διάλεξη| Διάλογοι περί δημιουργικότητας

 

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους σε θέματα πολιτισμού, για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν διαλέξεις, με στόχο την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού διαλόγου και την ενίσχυση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών μεταξύ των δύο λαών.

Το 2015 διοργανώνεται σειρά διαλέξεων κάτω από τον γενικό τίτλο «Διάλογοι περί δημιουργικότητας». Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και animators, μέσα από διαλέξεις και δημιουργικά εργαστήρια θα αποκαλύψουν και θα μοιραστούν τις μοναδικές μεθόδους δημιουργίας τους.

 Διάλεξη
CREATIVITY THROUGH ANIMATION AND STOP MOTION

Ομιλητής: Ρόνι Όρεν
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 19:30
Αίθουσα «Ανδρέα Πατσαλίδη»
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Εργαστήρι
PLASTICINE CHARACTERS’ DESIGN WORKSHOP

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015, 18:00
Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Στο εργαστήρι ο Ρόνι Όρεν θα αποκαλύψει μυστικά της πλαστελίνης, με έξυπνες και απλές εφαρμογές, αποδεικνύοντας πώς η εύκαμπτη και γνώριμη σε όλους πλαστελίνη, μπορεί να μεταμορφωθεί. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και ιδιαίτερα σε σπουδαστές τέχνης, εκπαιδευτικούς ή θεραπευτές, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους στη συγκεκριμένη τέχνη.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Για κρατήσεις, τηλέφωνο 22128157

Ο Ρόνι Όρεν, διεθνώς καταξιωμένος ισραηλινός καλλιτέχνης, animator και καθηγητής στην Bezalel Academy of Arts and Design της Ιερουσαλήμ, έχει επινοήσει μια διεθνώς κατοχυρωμένη μέθοδο κατασκευής χαρακτήρων από πλαστελίνη, με το όνομα Clayground. Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γνωστός για τις πέραν των 500 μικρού μήκους ταινίες animation, που στηρίζονται στην πλαστελίνη και την τεχνική του stop-mοtion (clay-animation), όπως επίσης και για τα 30 βιβλία για παιδιά και νέους, τα οποία ο ίδιος εικονογράφησε.

Η διάλεξη και το εργαστήρι θα είναι στα αγγλικά.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets