Διάλογοι περί δημιουργικότητας

Διάλογοι περί δημιουργικότητας

 

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους σε θέματα πολιτισμού, για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν διαλέξεις, με στόχο την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού διαλόγου και την ενίσχυση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής εμπειριών και ιδεών μεταξύ των δύο λαών. Το 2015 η σειρά διαλέξεων διοργανώνεται κάτω από τον γενικό τίτλο «Διάλογοι περί δημιουργικότητας». Διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και animators, μέσα από διαλέξεις και δημιουργικά εργαστήρια θα αποκαλύψουν και θα μοιραστούν τις μοναδικές μεθόδους δημιουργίας τους.

ΔΙΑΛΕΞΗ

WHAT CAN A BANANA TEACH US ABOUT CREATIVITY? (στα αγγλικά)

Ομιλητής: Hanoch Piven

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015, 19:30, Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

 

O Hanoch Piven είναι ένας Ισραηλινός καλλιτέχνης και εικονογράφος, γνωστός για τις πολύχρωμες και παιγνιώδεις εικονογραφήσεις του, που βασίζονται σε δικές του τεχνικές κολάζ, οι οποίες προωθούν την επικοινωνία και δημιουργικότητα μέσω της χρήσης απλών, καθημερινών αντικειμένων. Η τέχνη του Πίβεν αφορά στην επικοινωνία μέσω της ψυχαγωγίας και του παιχνιδιού, καθώς επ-ανακαλύπτει την χρήση συνηθισμένων αντικειμένων.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

PLAYFUL CREATIVE PATH WORKSHOP, (στα αγγλικά)

Εμψυχωτής: Hanoch Piven

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, 18:00, Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

 

Στο δημιουργικό εργαστήρι του Piven παρουσιάζονται οι αρχές της δικής του τεχνικής κολάζ, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν με κοινά αντικείμενα καθημερινής χρήσης και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Εκτός από ένα απλό και διασκεδαστικό τρόπο, μέσω του οποίου οποιοσδήποτε μπορεί να βιώσει τη δημιουργικότητα, το εργαστήρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και εργοθεραπευτές ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας μέσω της ψυχαγωγίας.

 

Για κρατήσεις: Τ. 22128157. Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets