Εργαστήρι Μαντάλα: Ο Σπόρος της Ζωής με την Σοφία Χατζήπαπα-Gee

Σειρά εργαστηρίων  προγραμματίζει η εικαστικός Σοφία Χατζήπαπα-Gee στη Λευκωσία ξεκινώντας τον Οκτώβριο με ένα προσφιλές το εργαστήρι Μαντάλα, βασισμένο στο Σπόρο της ζωής.

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συναισθάνθηκαν τη δύναμη των συμβόλων και αναζήτησαν μέσα από τη γεωμετρία να φτάσουν στην απόλυτη αρμονία και υπέρβαση. Ο Πλάτων ήδη στον Τιμαίο αναφέρεται στην δημιουργία του σύμπαντος με όρους γεωμετρικούς. Οι άνθρωποι, μέσα από τα πρώτα τους σκαρφήματα φαίνεται να προσπαθούν να αναδημιουργήσουν αυτή την ιερή γεωμετρία, τις αρμονικές αναλογίες δηλαδή που ενυπάρχουν στην Φύση, σε μια προσπάθεια να ενωθούν με αυτή την τελειότητα.

Ο κύκλος ως αναλογία για το σύμπαν έχει φτάσει σε μας μέσα από διάφορες κουλτούρες, ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τις λεγόμενες Μαντάλες της Ανατολής. Οι mandalas και οι yantras δεν είναι βέβαια απλά όμορφα και ευχάριστα στο μάτι σχήματα και χρώματα, αλλά εργαλεία αυτοπραγμάτωσης που αιώνες τώρα χρησιμοποιούνται από τους βουδιστές μοναχούς και τους πιστούς. Τόσο η δημιουργία τους, όσο και ο στοχασμός πάνω τους, φαίνεται να επιδρούν ευεργετικά στην ψυχική υγεία των χρηστών τους.

Αυτό το τρίωρο εργαστήρι αποτελεί εισαγωγή στην ιερή γεωμετρία ως βάση των μαντάλα. Θα δημιουργήσουμε εξ αρχής μια μαντάλα βασισμένη στο λεγόμενο «Σπόρο της ζωής» – που αποτελεί βάση για το μοτίβο γνωστό ως «Άνθος της Ζωής», το οποίο απαντάται σε όλα τα πλάτη της γης, ακόμη και στα δικά μας ξύλινα σεντούκια και βρύσες. Θα το σχεδιάσουμε και έπειτα χρωματίσουμε και διανθίσουμε ακολουθώντας την διαίσθηση και όχι τη λογική και θα φύγουμε παίρνοντας μαζί μας όχι μόνο ένα διακοσμητικό ζωγραφικό έργο, αλλά και ένα εργαλείο οραματισμού και διαλογισμού, που μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι ή τον επαγγελματικό μας χώρο προσφέροντας ευεξία σε μας τους ίδιους και τους γύρω μας.

Το εργαστήρι συντονίζει η δρ Σοφία Χατζήπαπα-Gee, εικαστικός και ακαδημαϊκός η οποία τα τελευταία χρόνια εξετάζει μέσα από το έργο της «το Βιβλίο των Ωρών» τη θεραπευτική χρήση των συμβόλων και των κειμένων μέσα από διάφορες κουλτούρες.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν είτε το πρωινό είτε το βραδινό τρίωρο εργαστήρι:

Παρασκευή 2/10/2020 στις 18:00-21:00

Σάββατο 3/10/2020 στις 9:00- 12:00

Κόστος συμμετοχής 45 ευρώ. Τα υλικά συμπεριλαμβάνονται.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Παρακαλώ κρατήστε τη θέση σας στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook : Atelier Sophia Hadjipapa-Gee  ή στο τηλέφωνο 99566904 το αργότερο μέχρι 28/9/2020 . Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

https://www.facebook.com/events/1400938700111985

 

Εργαστήρι Μαντάλα : Ο Σπόρος της Ζωής με την Σοφία Χατζήπαπα-Gee

2 & 3 Οκτωβρίου 2020

Ατελιέ Σοφίας Χατζήπαπα-Gee

Κερύνειας 62Α, Λευκωσία 2114

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets