Εργαστήρι Συντήρησης Βιβλίου στο περίπτερο του εκδοτικού οίκου Εν Τύποις στο Nicosia book festival με συντηρήτρια την Παρασκευή Λοϊζου

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:30 θα βρείτε το Atelier de papier στο περίπτερο του εκδοτικού οίκου Εν Τύποις στο Nicosia book festival που θα γίνει στο πάρκο της Ακρόπολης. Το Nicosia book festival το διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Oργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου.

Η συντηρήτρια Παρασκευή Λοϊζου το Σάββατο θα προσπαθήσει να φέρει για λίγο τον κόσμο σε επαφή με τη συντήρηση, να μάθουμε τι είναι συντήρηση και γιατί πρέπει να διατηρούμε τα έργα στον χρόνο. Θα κάνουμε μια περιήγηση στην ιστορία του χαρτιού, θα δούμε διάφορες φθορές στο χαρτί, θα μιλήσουμε για τις επεμβάσεις συντήρησης (δηλαδή τα στάδια που ακολουθεί ένας συντηρητής ), των κώδικα ηθικής και δεοντολογίας ενός συντηρητή και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για την θεραπεία των έργων.

Η Παρασκευή Λοΐζου, τελείωσε τις σπουδές της στο ΤΕΪ Αθήνας, στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και στη συνέχεια στη σχολή La Cambre στις Βρυξέλλες όπου έκανε ειδίκευση στη συντήρηση χαρτιού. Τώρα βρίσκεται και εργάζεται στην Κύπρο στο δικό μου εργαστήριο «Atelier de papier».

 

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets