Μια παρουσίαση και ένα workshop για τα Infographic με το διακεκριμένο designer οπτικής επικοινωνίας Πάνο Κωνσταντόπουλο, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πρόγραμμα Graphic Communication του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σας προσκαλεί στις ανοιχτές εκδηλώσεις που διοργανώνει με φιλοξενούμενο τον βραβευμένο designer οπτικής επικοινωνίας Πάνο Κωνσταντόπουλο.
Η διοργάνωση επιχορηγείται από το Erasmus+ στο πλαίσιο της κινητικότητας για επιμόρφωση.
Διάλεξη/συζήτηση 
Η οπτική της είδησης | Παρασκευή 19/2/2016 | 18:00 | Αμφιθέατρο Μ – 203
Workshop
Από το γεγονός, το ρεπορτάζ, το κείμενο, στο ολοκληρωμένο Infographic | Σάββατο 20/2/2016 | 10:00 – 16:00 | Graphic design studio
(απαιτείτε κράτηση)
Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε γραφιστική στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως μακετίστας στο περιοδικό «Εψιλον» της «Kυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».
Tο 1996 πέρασε στο τμήμα γραφημάτων της «Ελευθεροτυπίας», όπου εργάστηκε έως το 2008. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην τηλεόραση του Αlpha από το 2000 έως το 2007 και εικαστικός σύμβουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το 2001. Έχει σχεδιάσει σειρά χαρτών για ταξιδιωτικά περιοδικά και ταξιδιωτικούς οδηγούς. Έχει εκδώσει 12 προσωπικά βιβλία.
Το 2002 βραβεύθηκε στο διαγωνισμό των ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) για τα γραφήματά του στην «Ελευθεροτυπία» και για τον σχεδιασμό του λογοτεχνικού περιοδικού «Βιβλιοθήκη». Το 2008 και 2009 βραβεύθηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδιασμού εφημερίδων στη Βιέννη (European Newspaper Design Awards) για γραφήματά του στην «Καθημερινή». Από το 2008 έως το 2015 εργάστηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ως σχεδιαστής γραφημάτων και χαρτών. Σήμερα σχεδιάζει infographics στο γραφείο σχεδιασμού γραφημάτων greekinfographics.
Πληροφορίες και κρατήσεις  θέσεων, Νίκη Σιώκη, sioki.n@unic.ac.cy

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets