Από τον διεθνή διαγωνισμό “Nicosia, the City of Utopia”, η αφίσα της Άννας Καλλή

Η δική μου Λευκωσία/Ουτοπία είναι παλίμψηστο, όπως κι η ίδια η πόλη μου. Μια ζωντανή Ιστορία, μια σύνθεση από απώλειες και επανορθώσεις. Η Λευκωσία είναι πολλές πόλεις ταυτόχρονα. Μικρή, μα μέσα από το πρίσμα του χρόνου, μεγεθύνεται. Τη λέμε Χώρα, αλλά ο Χώρος της έχει μια παράξενη ιδιότητα, διαστολής και εσωστρέφειας μαζί. Τα βέλη των προμαχώνων της δείχνουν προς τα έξω, όμως η ενδοσκόπηση είναι πιο αποκαλυπτική. Τόσα πολλά κομμάτια της -οδοί, τοίχοι, πόρτες, κτήρια- έχουν ζήσει προηγούμενες ζωές, αλλάζοντας χέρια ή αλλάζοντας ταυτότητα. Ότι κι αν είχε στο μυαλό του ο αρχιτέκτονας των τειχών Σαβορνιάνο για την Ου-Τοπία, η Λευκωσία έχει οδυνηρά συγκεκριμένο Τόπο, και αιώνες πείρας στην εδώ ύπαρξη της.

Σχεδίασα την αρχική ιδέα σε iPad, στο Adobe Draw, στη συνέχεια δούλεψα τα vectors στο Illustrator και το Photoshop και πρόσθεσα τα δικά μου τυπογραφικά στοιχεία.

H αφίσα συμμετείχε στην έκθεση του 1ου διεθνούς διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus με θέμα “Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας”.

Σχεδιάστρια | Άννα Καλλή