Αντρέας Άππιος

Αντρέας Άππιος

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1965. Σπούδασε Γραφιστική στο Frederick College και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο LIU Νέας Υόρκης όπου αποφοίτησε το 1989. Η απόφαση για εγκατάλειψη του παλλόμενου περιβάλλοντος του Manhattan και επιστροφή στην Κύπρο ήταν δύσκολη. Με τον επαναπατρισμό του αποφάσισε ότι θέλει να βοηθήσει ενεργά στην αναβάθμιση του επιπέδου των εφαρμοσμένων Τεχνών στο νησί και ξεκίνησε να διδάσκει Γραφιστική στο Frederick. Συνέχισε ως το 1998 όπου οι απαιτήσεις από το δημιουργικό γραφείο που είχε δημιουργήσει, δεν άφηναν ώρες και ενέργεια για άλλα πράγματα.

Η “Appios Communications” προσφέρει υπηρεσίες στρατηγικού branding και οπτικής επικοινωνίας, με σκοπό να βοηθήσει τα brands των πελατών της να στοχεύσουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται και να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους με ουσιαστικό και χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Τίτλος Ομιλίας: Museum. An institution or a brand?

Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, το προσωπικό άρτια καταρτισμένο, το όραμα & αξίες ξεκάθαρες και οι συλλογές έργων ανεκτίμητες.

Είναι αυτά όμως αρκετά για να λειτουργήσει ένα Μουσείο; Ποια η σημασία, ο ρόλος και η βοήθεια της Μουσειακής ταυτότητας; Χρειάζεται ένα Μουσείο το δικό του branding ή όχι;