Γιάννης Αγγελάκος

Γιάννης Αγγελάκος

H ενασχόλησή μου με τη γραφιστική ξεκίνησε το 1994. Μετά την ολοκλήρωση και του Μεταπτυχιακού μου τίτλου στην Αγγλία (MA in Interactive Multimedia, Staffordshire University) και μετέπειτα της θητείας μου στο στρατό, επέστρεψα στη γενέτειρά μου την Τρίπολη, όπου και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας ως σήμερα. Θα με χαρακτήριζα ως Cross media designer και γενικότερα πολυμεσικό άνθρωπο, αφού ασχολούμαι εκτός από τις “παραδοσιακές” εφαρμογές ενός γραφίστα, με frontend development,παραγωγή e-books, διαφημιστική φωτογραφία, video/post-production και 3d illustration. Έχω συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους και επιχειρήσεις στην Αθήνα, καθώς και σαν εξωτερικός συνεργάτης άλλων συναδέλφων και διαφημιστικών εταιρειών. Από το 2008 έχω επίσης αναλάβει αρκετά projects για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Έχω λάβει διακρίσεις από το Design and design ενώ συσκευασίες που έχω σχεδιάσει έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή packaging design portals.

Τέλος, ασχολήθηκα με τα κοινά του χώρου στην Ελλάδα σαν διαχειριστής, αρθρογράφος και γραφίστας/σχεδιαστής στη δικτυακή κοινότητα http://www.vcdc.gr (Visual Communication Designers Club), από το 2003 έως το 2006.Το Φεβρουάριο του 2016, ήμουν συνδιοργανωτής του event “H Ένωση στην Τρίπολη” της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.