Βραβεύσεις και τελετή λήξης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου»

Βραβεύσεις και τελετή λήξης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο, «Όψεις του Κόσμου»

Μια όμορφη κοινότητα ανθρώπων από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας εξελίσσεται και μεγαλώνει, έχοντας στον πυρήνα της ως σημείο αναφοράς, την τέχνη του animation. Αυτή η κοινότητα έχει φτάσει αισίως φέτος τα 15 χρόνια παρουσίας και αλληλεπίδρασης στον τόπο μας, με μια παράλληλη διεθνή πορεία και αναγνώριση στον διεθνή χάρτη της τέχνης του animation.

Το στίγμα της φετινής 15ης διοργάνωσης ήταν αφενός η αναβαθμισμένη, τόσο ποιοτικά όσο ποσοτικά, παρουσία Κυπρίων καλλιτεχνών του animation και αφετέρου η μεγάλη προσέλευση διεθνούς φήμης δημιουργών, οι οποίοι αποτέλεσαν μέρος της κριτικής επιτροπής, παρουσίασαν εκθέσεις με τη δουλειά τους και έλαβαν μέρος στις διαλέξεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Αυτό το όμορφο καλοκαιρινό συναπάντημα ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου, με την βράβευση των ταινιών: To Μεγάλο Βραβείο απονεμήθηκε στην ταινία ERLKONIG (SWITZERLAND 2015) του GEORGES SCHWIZGEBEL. Από τις κυπριακές ταινίες επιλέγηκε το I, THE EYE της ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΝΔΡΙΩΤΟΥ. Το Μεγάλο Βραβείο συνοδεύεται από το έπαθλο €1000 και η Καλύτερη Ταινία του Κυπριακού προγράμματος από το έπαθλο των €500. Τα βραβεία χορήγησε η Τράπεζα Κύπρου. Επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ειδική μνεία στις ξένες ταινίες απένειμε κάθε μέλος της Επιτροπής ξεχωριστά:

Ο KASPAR JANCIS απένειμε ειδική μνεία στην ταινία BEFORE LOVE του IGOR KOVALYOV (RUSSIA 2016)

Ο THEODORE USHEV απένειμε ειδική μνεία στην ταινία PARADE DE SATIE του KOJI YAMAMURA (JAPAN 2016)

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΝΙΔΗΣ απένειμε ειδική μνεία στην ταινία HOW LONG, NOT LONG, των MICHELLLE & URI KRANOT (DENMARK 2016)

Από τις κυπριακές ταινίες, τα τρία μέλη της επιτροπής απένειμαν κοινή ειδική μνεία στο THE MAN AND THE TREES των ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΕΡΛΙΚΚΑ ΚΑΙ ΝΤΑΝΙ ΠΟΥΤΣ.

Η τελετή λήξης έκλεισε με προβολές των ταινιών που διακρίθηκαν και συναυλία του μουσικού σχήματος Sandy Brour.

 Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στους ανθρώπους που στηρίζουν θερμά αυτή την προσπάθεια και κάνουν το όνειρο κάθε χρόνο πραγματικότητα.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets