Η κοπέλα του Dior από την ματιά του Mike karolos

Μου ανέθεσαν τα κεντρικά της Dior στο Παρίσι να φτιάξω 2 εικονογραφήσεις στο στυλ μου ώστε να χρησιμοποιηθούν ως geofilters για το Snapchat, για μια

εκδήλωση τους στην Νέα Υόρκη με θέμα την παρουσίαση του νέου τους βιβλίου “The Art of Color”. Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στο πάθος της Dior για το χρώμα, προσκαλώντας όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου του make-up να εμπνευστούν από τα 12 βασικά τους χρώματα και να τα αποδώσουν σε φωτογραφίες και έργα τέχνης.

Η δουλειά μου ήταν να φτιάξω τις 2 εικονογραφήσεις για την εκδήλωση στο γεωμετρικό pop art ύφος που έχουν οι δουλειές μου. Είχα μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα που μου δόθηκε να χρησιμοποιήσω και 2 διαφορετικούς δρόμους να ακολουθήσω. Ο ένας ήταν να σχεδιάσω πάνω στο concept της εκδήλωσης και ο άλλος πάνω στην τοποθεσία της εκδήλωσης που ήταν η Νέα Υόρκη. Έπρεπε επίσης να έχω στο μυαλό μου ότι τα σχέδια προορίζονταν για οθόνη κινητού οπότε θα έπρεπε να είναι αρκετά αφαιρετικά χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Μετά τα πρώτα προσχέδια αποφασίστηκε να μην πάμε ακριβώς με το concept της τοποθεσίας αλλά μου στείλανε ένα λογότυπο “ I love the art of color” το οποίο και έπρεπε να βρω ένα τρόπο να το παρουσιάσω με κάποιο τρόπο που να ταιριάζει με το ύφος της εκδήλωσης. Αυτό που σκέφτηκα ήταν μια εικονογραφημένη αφαιρετικά φιγούρα κοπέλας στης οποίας το t-shirt θα υπήρχε πάνω το λογότυπο και όλο αυτό μέσα σε ένα polaroid κάδρο. Η δεύτερη εικονογράφηση που επιλέχθηκε ήταν βασισμένη στο εξώφυλλο του βιβλίου που θα παρουσιαζόταν στην εκδήλωση και πάλι αποδοσμένο αφαιρετικά και αφηρημένα αλλά αυτή την φορά μέσα σε γραμματόσημα.

Σχεδιαστής | Mike Karolos