Προκήρυξη διαγωνισμού αφίσας και βίντεο μικρής διάρκειας με θέμα «Living with COVID -19»

Read in English

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ

«Living with COVID -19»

Διαγωνισμός Οπτικής Επικοινωνίας

Στο πλαίσιο του 3ου “Ι LOVE GRAPHIC. The Event” και με συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου (International Motion Festival, Cyprus – IMF), η ιστοσελίδα Ι LOVE GRAPHIC προκηρύσσει διαγωνισμό οπτικής επικοινωνίας (Αφίσας ή Βίντεο μικρής διάρκειας) με θέμα «Living with COVID -19»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1. Αντικείμενο Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός αναφέρεται σε φοιτητές κρατικών και ιδιωτικών σχολών της Κύπρου, που φοιτούν στους κλάδους Γραφικών Σπουδών και σε μαθητές και μαθήτριες όλων των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου που ακολουθούν τους συναφείς κλάδους.

«Living with COVID -19»

Η πανδημία του Covid-19 άλλαξε τη ζωή όλων των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. ‘Έχει γίνει πλέον σημείο αναφοράς. Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει κάνοντας τα δεδομένα μας ανάγκες και τις ανάγκες μας πολυτέλεια.

Ένας διαφορετικός κόσμος ξημέρωσε για όλους μας. Περάσαμε ένα παγκόσμιο πάγωμα. Ζήσαμε με την  ανασφάλεια του σήμερα και την αβεβαιότητα του αύριο. Το παρόν μας άλλαξε, το μέλλον κανείς δεν ξέρει. Ένας αόρατος τοίχος έχει υψωθεί ανάμεσα στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων. Το χαμόγελο, είδος προς εξαφάνιση, κρύβεται πίσω από μια μάσκα. Αυτή είναι  «Η ζωή με τον COVID -19».

Πως θα είναι για τον κάθε ένα  «Η ζωή με τον COVID -19» πόση σημασία έχει στη ζωή του, στις ζωές των άλλων στην κοινωνία ολόκληρη. Ποιες αλλαγές έφερε σε όλους μας αυτός ο απρόσμενος, ενοχλητικός αλλά και τρομακτικός επισκέπτης. «Η ζωή με τον COVID -19», πόσο επηρέασε τον κάθε ένα μας προσωπικά, την κοινωνία, τη χώρα μας, τον πλανήτη ολόκληρο.

2. Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό
  1. Ο διαγωνισμός είναι Παγκύπριος.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των τάξεων τρίτης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που εδρεύουν στην Κύπρο αλλά και φοιτητές που φοιτούν στους κλάδους Γραφικών Σπουδών στην Κύπρο.
  3. Όλα τα έργα των συμμετεχόντων θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ilovegraphic1@gmail.com (κατηγορία αφίσας) και  info@motionfestivalcyprus.com (κατηγορία video) μέχρι την 1η Ιουνίου 2021
  4. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι και δυο διαφορετικές προτάσεις.
3. Γενικά χαρακτηριστικά αφίσας / βίντεο

Κάθε αφίσα/ βίντεο θα πρέπει να προσεγγίζει το θέμα με τρόπο απλό και ευανάγνωστο. Ειδικότερα, τα βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τη δημιουργία αφίσας/ βίντεο είναι:

    1. Η πρωτοτυπία και η λιτότητα τους στον σχεδιασμό.
    2. Η μοναδικότητα και η αυθεντικότητά τους στη σύλληψη.
    3. Η εύκολη απομνημόνευση από το κοινό.

Σημ. Η αφίσα/ βίντεο να μην έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

4. Τεχνικές προδιαγραφές για το σχεδιασμό της κάθε αφίσας

Η αφίσα να αποσταλεί σε μορφή PDF ή JPEG, σε μέγεθος Α3.

5. Τεχνικές προδιαγραφές για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους

Η διάρκεια τους να μην ξεπερνάει τα 30 δευτερόλεπτα.

Αποδεκτά είδη: ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές ταινίες, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες stop motion animation.
Format ταινίας: H264, MPEG4

Οι προτάσεις/συμμετοχές θα εξετασθούν από ειδική επιτροπή. Οι επιτροπές θα απαρτίζονται από διαφορετικά μέλη για την ομάδα των μαθητών και άλλη για τους φοιτητές.

Στους νικητές ανά κατηγορία θα δοθούν υποτροφίες από διάφορα Πανεπιστήμια της Κύπρου σε προγράμματα που αφορά το design γενικότερα.

Η επίσημη παρουσίαση των έργων που θα διακριθούν και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική έκθεση. Αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το Ι LOVE GRAPHIC. THE EVENT συνδιοργανώνεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου (International Motion Festival, Cyprus – IMF), υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.

Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση ilovegraphic1@gmail.com και στο τηλέφωνο 99537687 (για την κατηγορία αφίσας) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@motionfestivalcyprus.com στο τηλέφωνο 99537939 (για την κατηγορία βίντεο).


Υποτροφίες θα δοθούν από:

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets