Εικονογραφημένοι δαίμονες με χρήση τυπογραφικών χαρακτήρων από το corn studio.

Εικονογραφημένοι δαίμονες με χρήση τυπογραφικών χαρακτήρων. Μια σειρά οχτώ εικονογραφήσεων επηρεασμένη από τη χριστιανική δαιμονολογία, τη θεολογία και τη θρησκεία. Οι δαίμονες εικονογραφηθηκαν με βάσει περιγραφές και κείμενα από βιβλία οπως η Μαύρη Βιβλος του Σολομώντα η αλλιως η Σολομωνική, ένα βιβλίο αποκρυφιστικού περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως το σπουδαιότερο βιβλίο πρακτικής, τελετουργικής μαγείας. Οι ιστορικοί εκτιμούν πως γράφτηκε γύρω στο 14ο-16ο αιώνα και είναι εμπνευσμένο -όπως πολλά βιβλία άλλωστε που γράφτηκαν ανάμεσα στο 1000 και στο 1453- από το βασιλιά Σολομώντα.

Επιρροές για το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτέλεσαν επίσης κείμενα, σκίτσα και γκραβούρες ανώνυμων καλλιτεχνών που διασώθηκαν από το Μεσαίωνα και έπειτα. Έχουν υπάρξει πολλές προσπάθειες σε όλη την ιστορία του Χριστιανισμού να ταξινομηθούν οι δαίμονες στις κατηγορίες. Αυτά τα συστήματα ταξινόμηση των δαιμόνων είναι ένα μέρος της Χριστιανική δαιμονολογίας.

Το πρότζεκτ αποτελεί προιόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα. Η μήπως έχει? Welcome to the dark side!

Γραφίστας | Αντρέας Ξενούλης

Ολοκληρωμένη παρουσίαση Behance | https://www.behance.net/gallery/49112385/TypoCreatures

Περισσοτερα στην ιστοσελιδα: http://www.cornstudio.gr