Χάρης Τσέβης

Χάρης Τσέβης

Σύντομο βιογραφικό

Ο Χάρης Τσέβης είναι ένας βραβευμένος visual designer (σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας) που ζει και εργάζεται στην Πάφο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, κατέχει Δίπλωμα Γραφιστικής από το Akademie für das Grafishe Gewerbe, München και Master in Visual Design από την Scuola di Politecnica Milano.

Το πελατολόγιό του περιλαμβάνει εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο όπως: Nike, PepsiCo, Toyota, ΙΚΕΑ, Nikon, Google, Gillette διαφημιστικές εταιρίες όπως η TBWA Chiat Day, Saatchi & Saatchi LA, Leo Burnett Χονγκ Κονγκ, BBH Σάο Πάολο, DDB Μόναχο, Saatchi X Λονδίνο και τα μέσα ενημέρωσης όπως το Time, Fortune, Sports Illustrated, Los Angeles Times, Sunday Times, Panorama, Epoca, The Wall Street Journal Wired κ.α.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στο κολλέγιο ΑΚΤΟ από το 1996. Έχει παρουσιάσει επίσης σεμινάρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει δώσει διαλέξεις σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια και συμπόσια, όπως το TEDx Athens, Παγκόσμιο Συνέδριο Τυπογραφίας ή το Adobe D-Day.

Έχει βραβευθεί με το European Design and Epica Awards, το NPSA στις ΗΠΑ, το ΕΒΓΕ στην Ελλάδα και άλλα. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε έγκριτα βιβλία όπως το «200 Best εικονογράφοι» Αρχείο από Luerzer, οι «100 ιδέες που άλλαξαν τη γραφιστική» από τον Steven Heller, «Design by Nature» από Maggie Macnab κ.α. Η δουλειά του έχει εκτεθεί σε γκαλλερί και μουσεία στη Βαρκελώνη, το Σάν Χοσέ (ΗΠΑ), την Κολωνία κ.α.