Σύντομο βιογραφικό
Ο Δρ. Χρήστος Καρπασίτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακών Μέσων. Είναι ο επικεφαλής του προγράμματος BSc (Hons) Web Design & Development στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, ενώ διδάσκει μαθήματα όπως Web Design & UX, Digital Marketing, Video Production, Enterprise Development & Production, Content Creation, Audio Production και Audiovisual Design and Technologies.
Έλαβε το πτυχίο Πολυμέσων και Ψηφιακής Ψυχαγωγίας (BSc) το 2010 από το Πανεπιστήμιο Northumbria του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στις Ηλεκτρονικές Επιχειρήσεις, Πληροφοριακά Συστήματα και Διαδικτυακό Μάρκετιγκ από το Πανεπιστήμιο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου και διδακτορικού στα Ψηφιακά Μέσα και τη Διαδικτυακή Διαφήμιση από το University of Central Lancashire του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το 2014, ο Χρήστος έλαβε το 1ο βραβείο Σχεδιασμού Εικόνας του Συνεδρίου Research Now στο Preston του Ηνωμένου Βασιλείου με το σχέδιό του με τίτλο “Ο ρόλος των χρηστών κοινωνικών μέσων στο φαινόμενο των viral βίντεο”. Επιπλέον, το 2015, έλαβε το 1ο βραβείο αφίσας και επιστημονικής μελέτης του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τα Κοινωνικά Μέσα που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας (2nd European Conference on Social Media). Ως ακαδημαϊκός, η έρευνά του επικεντρώνεται επί του παρόντος στο Ιογενές και Διαδραστικό Μάρκετινγκ, στη Διαφήμιση μέσω Βίντεο, στα Ψηφιακά και Κοινωνικά Μέσα και στη Ψηφιακή Αφήγηση. Ο Χρίστος είναι επίσης μέλος της επιτροπής του ετήσιου ευρωπαϊκού συνεδρίου για τα κοινωνικά μέσα (European Conference on Social Media). Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και διεθνείς φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας Κύπρου (RIF) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα περισσότερα από τα εμπλεκόμενα έργα, οι κύριες αρμοδιότητές του σχετίζονται με την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου, τη γραφιστική, τη σχεδίαση ιστοσελίδων, την σχεδίαση διεπαφών χρήστη (User Interface Design) τον σχεδιασμό εμπειρίας χρήστη (User Experience Design). H καλλιτεχνικές του δημιουργίες επικεντρώνεται στην παραγωγή ήχου και ηλεκτρονικής μουσικής αλλά και στον σχεδιασμό οπτικοακουστικού περιεχομένου με σκοπό την δημιουργία πειθούς και συναισθημάτων, την βελτίωση αντίληψης και την αλλαγή συμπεριφοράς.