Δήμητρα Εγγλέζου

Δήμητρα Εγγλέζου

Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Η Δήμητρα Εγγλέζου κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια από το National Center of Computer Animation Bournemouth University. Eπίσης κατέχει πτυχιακό τίτλο στις Γραφικές Τεχνες από το University of the West of England , Bristol 2000. Από το 2001 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ημικρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς όπως την ΑΤΗΚ, Ελληνική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Honda κτλ. Το 2004 πήρε το πρωτο παγκύπριο βραβείο λογότυπου της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Γραφείο Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων. Είναι μέλος του Διεθνής οργανισμού Art Tech Media από το 2007.

Από το 2009 είναι ενεργό μέλος του Διεθνής οργανισμού SMPTE (Society of Motion Picture and Television Engineers). Είναι επίσης τιμητικό μέλος του οργανισμού – Creative Club Directors of Cyprus, (Europe). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα κινούμενα γραφικά και τον σχεδιασμό τωv τρισδιάστατωv κινουμένωv σχεδίωv σε συνδυασμό με Τηλεματικές Τέχνες.

Η Δήμητρα Εγγλέζου από το 2009 διδάσκει τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια και Motion Graphics στο Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι η ιδρυτής και η Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινούμενων Γραφικών Κύπρου (IMF), που πρωτοδιοργανώθηκε το 2012 και το οποίο είναι πρώτο του είδους του στην ευρύτερη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.