Δημήτρης Παπάζογλου

Δημήτρης Παπάζογλου

Σύντομο βιογραφικό

O Δημήτρης Παπάζογλου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Εργάζεται ως σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας από το 1996, καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα έργων που άπτονται του οπτικού πολιτισμού. Η μεθοδολογία του κατά την διαδικασία σχεδιασμού βασίζεται στην ανάλυση και την έρευνα, με την ίδια βαρύτητα που βασίζεται στο ένστικτο, την εμπειρία αλλά και την συναισθηματική εμπλοκή του ιδίου με το περιεχόμενο.

Μεταξύ άλλων, έχει επανασχεδιάσει και έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του εβδομαδιαίου περιοδικού Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας κατά την περίοδο 2005–2011 ενώ στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται συνεργασίες τόσο με εταιρείες και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας μας όσο και του εξωτερικού μεταξύ των οποίων το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Δημητρίων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Chandelier NYC, η Euroleaue Basketball, η Εstablished NYC, το Chicago Design Museum, η Tate Modern / Λονδίνο, το ίδρυμα Fondazzjoni Kreattività / Βαλέτα, το European Lab / Παρίσι, oι New York Times και άλλα.

Το 2016 επιλέγεται από την Nike WHQ για την στελέχωση του τμήματος σχεδιασμού Nike Football, ενώ το 2017 αναλαμβάνει μαζί με τους Γιώργο Ματθιόπουλο (Αθήνα), Γιώργο Τριανταφυλλάκo (Θεσσαλονίκη) και Axel Peemoeller (NYC), τον σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος έπειτα από διαδικασία ομώνυμου πανελλαδικού διαγωνισμού που διοργανώθηκε με αφορμή την μετάβαση του θεσμού στις νέες του εγκαταστάσεις του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.
Ζει ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Portland υλοποιώντας έργα για μια ευρεία γκάμα εγχώριων αλλα και παγκόσμιων οργανισμών και εταιρείων.

www.dimitrispapazoglou.com

Τίτλος Ομιλίας: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Μετατρέποντας τον σχεδιαστή του εφήμερου σε οπτικό συγγραφέα του διαχρονικού