Κλήμης Μαστορίδης

Κλήμης Μαστορίδης

Ο Κλήμης Μαστορίδης κατέχει θέση Καθηγητή Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας στο «Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» στην Κύπρο. Είναι υπεύθυνος του προπτυχιακού προγράμματος «Γραφικής Επικοινωνίας» και του μεταπτυχιακού «Ψηφιακές Τέχνες και Σχεδιασμός» στο «Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων», του οποίου υπήρξε πρόεδρος για έξι χρόνια (Απρίλιος 2008-14).

Ως πρόεδρος της «AlterVision, τυπογραφία και οπτική επικοινωνία”, Γενικός Διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Τυποφιλία» και Διευθυντής των «Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας», ο Κλήμης εργάστηκε τα τελευταία 35 χρόνια στο χώρο του τυπογραφικού σχεδιασμού και της παραγωγής. Ως σύμβουλος τυπογραφίας ανέλαβε την οργάνωση και επίβλεψη μεγάλου αριθμού έργων εκδοτικής και πληροφοριακού σχεδιασμού για κρατικούς οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρίες και πρωταγωνίστησε στην ελληνική τυπογραφική εκπαίδευση και έρευνα μέσω της συγγραφής βιβλίων, της έκδοσης ενός διεθνούς περιοδικού, και της οργάνωσης σημαντικών συνεδρίων.

Έχει μεταφράσει βιβλία και άρθρα για την τυπογραφία και είναι συγγραφέας των βιβλίων Θέματα αναπαραγωγής και εκτύπωσης (1988, 1993, 1997, νέα έκδοση 2010) και Casting the Greek newspaper (1999). Από το 1998 εκδίδει και διευθύνει το περιοδικό Υφέν, βήμα για την τυπογραφία.

Ο Κλήμης είναι διδάκτορας (PhD) του Τμήματος Τυπογραφίας και Γραφικής Επικοινωνίας του Reading University, Αγγλίας, fellow της «International Society of Typographic Designers» (ISTD) και του «Institute of Paper, Printing and Publishing» (IP3), πρόεδρος του «Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Τυπογραφίας και της Οπτικής Επικοινωνίας» (ISTVC) καθώς και ιδρυτής και γενικός γραμματέας του «Παγκόσμιου Συνεδρίου Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας» (ICTVC).

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://unic.academia.edu/klimismastoridis