Παναγιώτης Βούλγαρης

Παναγιώτης Βούλγαρης

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρνακα μέσα σε μία καλλιτεχνική οικογένεια που περιελάβανε άτομα που ασχολούνταν με την φωτογραφία, την μουσική το θέατρο και την ζωγραφική. Ο Κάρολος Γκλάσζνερ (προ-προ πάππους) και ο υιός του Λεοπόλδος Γκλάσζνερ υπήρξαν πρωτοπόροι της επαγγελματικής φωτογραφίας στην Κύπρο, αυτό το συνέχισε και η Ίρμα Γκλάσζνερ όπου επίσης ασχολήθηκε και με το θέατρο σαν ηθοποιός αλλά και σαν συγγραφέας. Την καλλιτεχνική πορεία της οικογένειας την συνέχισε και η μητέρα του Παναγιώτη, Μόνικα, όπου ασχολήθηκε με την φωτογραφία, την ζωγραφική και την μουσική. Αυτά ήταν τα πρώτα ερεθίσματα που του δόθηκαν για να αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με τις τέχνες…να γίνει γραφίστας.

Ασχολείται με την γραφιστική από το 1992 όπου πρωτάρχισε τις σπουδές του στον χώρο του σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας. Το 1997 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Derby του Ηνωμένου Βασιλείου κατέχοντας τον τίτλο του BA (Hons) in Graphic Design, έπειτα ολοκλήρωσε 2 μεταπτυχιακά στο Graphic Design από το πανεπιστήμιο του Derby και στο European Media από το πανεπιστήμιο του Portsmouth. Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Λάρνακα.
Ο Παναγιώτης είναι ενεργός στην διδασκαλία της γραφιστικής από το 2002 και κατέχει την θέση του επίκουρου καθηγητή, επίσης είναι υπεύθυνος του κλάδου MA Design στο Alexander College στην Λάρνακα. Έχει διδάξει διάφορα μαθήματα κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά επίπεδα και έχει μία πολυετή πείρα στην ανάπτυξη και προώθηση νέων μαθημάτων και κλάδων. Παράλληλα διατηρεί το δικό του στούντιο γραφιστικής από το 2002.

Σε αυτή του την ακαδημαϊκή πορεία ο Παναγιώτης έχει επιβλέψει περισσότερες από 170 τελικές εργασίες φοιτητών γραφικής σε προπτυχιακό επίπεδο και περίπου 50 τελικά έργα σε επίπεδο μάστερ. Έχει χαρακτηριστεί σαν ένας ακαδημαϊκός που έχει την ικανότητα να εντοπίζει και να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες που αμφισβητούν το συνηθισμένο και βελτιώνουν την απόδοση των σπουδαστών. Διπλωματικός, και εμπνευσμένος επικοινωνιακός, ο Παναγιώτης είναι εξίσου αποτελεσματικός στο να δουλεύει μόνος του ή ως μέρος μιας ευρύτερης ομάδας, επιδεικνύοντας δυνατές δεξιότητες ηγεσίας και καθοδήγησης. Ασχολείται συνεχώς με τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα και επιτυγχάνει κατά την υλοποίηση προκλητικών στόχων.

Ο Παναγιώτης έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία και πάντα επιδιώκει να αυξήσει τις γνώσεις του στον τομέα αυτό. Προσπαθεί πάντα να εμπλουτίζει τις γνώσεις του όσον αφορά την εξέλιξη της τεχνολογίας ιδιαίτερα στους τομείς που εμπλέκονται στη διδασκαλία της γραφιστικής. Ορισμένα από τα ερευνητικά πεδία που τον ενδιαφέρουν μεταξύ άλλων είναι η τεχνολογία στην διδασκαλία της γραφιστικής και η τυπογραφία.