Περικλής Χριστοφορίδης

Περικλής Χριστοφορίδης

Σύντομο βιογραφικό

Έχει εμπειρία σχεδόν 35 χρόνων στον χώρο της Επικοινωνίας και της Διαφήμισης.

Εργάστηκε για τρία χρόνια στην Ελλάδα, στην διαφημιστική εταιρεία TOP MAGE, και τα υπόλοιπα χρόνια στην Κύπρο, στις εταιρείες CHALLENGE ADVERTISING, TRIAD ADVERTISING και DeLeMa.GROUP. Παράλληλα συνεργάστηκε με μεγάλες πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες όπως την LOWE, TBWA, McCANN-ERICKSON και GREY.

Το 2004 δημιούργησε την ARS LONGA COMMUNICATIONS που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό στρατηγικών επικοινωνίας και δημιουργικών λύσεων.

Σήμερα στο portfolio του ξεχωρίζουν οι εταιρικές ταυτότητες των XIII ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, των ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ MAS, του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, της ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ κ.α.

Έχει πτυχίο B.Sc. Στην Οπτική Επικοινωνία από το NORTH COLLEGE Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχε ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια και διοργάνωσε μαζί με τον Δημήτρη Σωτηρίου και τον Paul Watts το CommuniGate 2010 το πρώτο συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας στην Κύπρο.

Το 2021 ξεκίνησε μια σειρά Vidcast στο Youtube με τίτλο «Behind The Graphics”.

Τίτλος Ομιλίας: Μαμά έγινα… Youtuber!

Το digital περιεχόμενο έχει αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Τα social media έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μας και η νέα γενιά επιχειρεί ένα δυναμικό “μπάσιμο” στα νέα μέσα. Τα τελευταία χρόνια, νέοι δημιουργοί ‘ξεπηδούν’ απ’ το διαδίκτυο, μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας του Youtube. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δίνει την δυνατότητα στον καθένα μας να γίνει παραγωγός, σκηνοθέτης, μοντέρ και να παρουσιάσει το έργο του. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γίνεις Youtuber; Μια προσωπική εξομολόγηση με όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάστηκα για να ξεκινήσω το κανάλι μου στο Youtube.