Πόπη Αριστείδου

Πόπη Αριστείδου

Σύντομο βιογραφικό

Η Πόπη είναι λέκτορας στο πρόγραμμα Διαδραστικά Μέσα και Κινούμενο Σχέδιο, στο Τμήμα Σχεδιασμού & Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (από το 2003 μέχρι σήμερα).

Τα κύρια ενδιαφέροντα / εξειδικεύσεις και τομείς της έρευνάς της περιλαμβάνουν την διαδραστικότητα, σχεδιασμό για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οπτική αφήγηση, το 2d animation / κινούμενων σχεδίων, τις τεχνικές κινούμενων σχεδίων, τα γραφικά κίνησης, και τα περιβάλλοντα που αφορούν την εικονική πραγματικότητα (VR).

Η Πόπη συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις και ερευνητικά προγράμματα (η πιο πρόσφατη παρακολούθηση εμπλέκεται με την ανίχνευση κίνησης στην εικονική πραγματικότητα VR), διδάσκει εφαρμοσμένα πολυμέσα μέσω εργαστηρίων σε διάφορους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, διευθύνει καλλιτεχνικά έργα, είναι μέντορας σε εκδηλώσεις νεανικής startup επιχειρηματικότητας, αποτελεί οργανωτικό μέλος της εκδήλωσης TEDxUniversityofNicosia, συμμετείχε σε συνέδριο Comic στην Μάλτα όπου εκπροσωπούσε την Κύπρο και συνεισφέρει ως επί το πλείστον στην κοινωνία δημιουργώντας δημιουργικό γραφικό σχεδιασμό και ταυτότητα για διάφορες εκστρατείες ευαισθητοποίησης των κοινών, όπως το Run In Color, που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο.

Τίτλος Ομιλίας: Η αυξανόμενη δημοτικότητα των GIF στην ψηφιακή κουλτούρα

Όταν χρησιμοποιούμε τηλεφωνήματα για να επικοινωνήσουμε, κυριολεκτικά θα γελούσαμε δυνατά. Με την επείγουσα αποστολή μηνυμάτων θα πληκτρολογούσαμε “χαχαχα”. Όταν τα emoji ανέλαβαν, γελάσαμε πατώντας σε κάθε ένα από τα πρόσωπα. Και ενώ τα emoji είναι ωραία, τα gif είναι καλύτερα. Γιατί τώρα όταν γελάμε, όχι μόνο μπορούμε να δείξουμε ότι γελάμε, μπορούμε να δείξουμε ακριβώς πώς γελάμε.

Έχοντας αυτό υπόψη και ότι το μέσο είναι το μήνυμα, μπορούμε τώρα να πούμε ότι μιλάμε σε Gif.

Τα gif έχουν κυριολεκτικά μεταμορφώσει την ψηφιακή κουλτούρα.