Τάσος Αναστασιάδης

Τάσος Αναστασιάδης

Ο Τάσος Αναστασιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2004 ξεκίνησε τη δημοσίευση του “Plastic Comics”, της πρώτης σειράς βιβλίων Κόμιξ που δημιουργήθηκε στην Κύπρο. Το 2014 έκδωσε το graphic novel “Fascista” και έγινε εκδοτικός συνεργάτης και συνεισφέροντας καλλιτέχνης στην πρώτη Κυπριακή Ανθολογία Κόμιξ με τον τίτλο “Current”.

Ο Τάσος συμμετείχε σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και το 2017 επιλέχθηκε από την Κυπριακή Πρεσβεία στη Ρουμανία και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο 5ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κόμικς που διοργάνωσαν τα Εθνικά Ινστιτούτα Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC). Επιπρόσθετα, ο Τάσος είναι παρουσιαστής και καλλιτέχνης σε ψηφιακά εκπαιδευτικά σεμινάρια του «Digital Art Live» και του Poser Pro 11 της Smith Micro.

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του είναι το graphic novel «The Traveller» το οποίο έγινε σε συνεργασία με τον Neil Gibson, ιδιοκτήτη και εκδότη των T-Pub κόμικς στο Λονδίνο, και εκδότη του τελευταίου Κόμιξ του Stan Lee με τίτλο ‘The Luckman’

Μέσα από τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ο Τάσος έχει αναπτύξει συγκεκριμένες τεχνικές για να βοηθήσει τους φοιτητές του να βελτιώσουν τις εικαστικές και ψηφιακές δεξιότητές τους. Έχει ενσωματώσει αυτή τη γνώση σε μια σειρά διαλέξεων που παρουσιάζει σε μαθήματα όπως τεχνικές ψηφιακών μέσων, εμπορική απεικόνιση και σχεδιασμός κόμικς.