e – συζήτηση με θέμα ”Μια κουβέντα για τη δημιουργία την αγορά και τις αξίες τους”. Μαζί μας, ο καθηγητής του Alexander College κύριος Παναγιώτης Βούλγαρης.Καλεσμένος ομιλητής ο visual designer Χάρης Τσέβης.

Σίγουρα η  πανδημία covid-19 άλλαξε την ζωή όλων των ανθρώπων παγκοσμίως. Αναμφίβολα η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει  με αφορμή την πανδημία που έχει πλήξει όλο τον πλανήτη. Αναπόφευκτα και στο κομμάτι της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ακούμε και διαβάζουμε πως το design , η γραφιστική και γενικά η οπτική επικοινωνία μπορεί να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που είναι μπροστά  της. Στην όλη προσπάθεια έρχεται και το   Alexander College στην Κύπρο με μια e – συζήτηση με θέμα “Μια κουβέντα για τη δημιουργία την αγορά και τις αξίες τους”. Στη μικρή μας κουβέντα είναι μαζί μας ο καθηγητής του Alexander College κύριος Παναγιώτης Βούλγαρης.

Στο τμήμα γραφιστικής του  Alexander College αυτό που γίνεται και εννοώ βεβαίως την “κουβέντα”  που θα έχουμε με τον Χάρη Τσέβη σαν μία διαδικτυακή συνάντηση / διάλεξη δεν είναι κάτι το πρωτόγνορο. Συχνά έχουμε διάφορους επαγγελματίες από τον χώρο του ντιζάιν όπου επισκέπτονται για να μιλήσουν στους φοιτητές μας. Ο σκοπός των προσπαθειών αυτών είναι να διευρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις γνώσεις των σπουδαστών μας με αξιόλογους επαγγελματίες από τον χώρο του ντιζάιν.

Ομιλητής της διαδικτιακής συζήτησης είναι ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής Χάρης Τσέβης. Τι αναμένουμε να αναλύσει ο ομιλητής σας?

Ο Χάρης έχει πάντα το δίκό του εύσχημο τρόπο να επεξηγεί να παρουσιάζει να ερμηνεύει και να δημιουργεί. Το κάνει πάντα τόσο καλά που πολλές φορές πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε παραμύθι. Ορισμένα από αυτά που θα παρουσιάσει ο Χάρης είναι το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στιγμές κρίσης και προβληματισμού για να βρούμε νέες ιδέες και νέους ορίζοντες. Πώς γίνεται να βρούμε νέους ορίζοντες για την επαγγελματική μας πορεία σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα και όρια. Με ποιές αρχές μπορούμε να σχεδιάσουμε μια προσωπική στρατηγική για το design αλλά τελικά και για όλη μας τη ζωή.

Σην διαδικτιακή ομιλία του Χάρη Τσέβη το ¨κοινό¨ πως μπορεί να συμμετάσχει?

Ναι βεβαίως  το κοινό μπορεί να συμμετάσχει και μέσα από το πρόγραμμα  Zoom Meetings όπου εκεί θα μπορεί όποιος θέλει να θέσει ερωτήματα αλλά και εισηγήσεις για να δημιουργήσουμε μία όμορφη κουβέντα για το ντιζάιν και το μέλλον των εκκολαπτόμενων γραφιστών. Μπορεί επίσης το κοινό να μπει από την επίσημη σελίδα του Alexander College στο Facebook και  να παρακολουθήζει ζωντανά την διάλεξη και να κάνει τα σχόλεια του γραπτώς.

Ο σύνδεσμος για το Zoom Meetings είναι: https://zoom.us/j/93697336080?pwd=dndPZzJkcUFDZHd0bDZGUUNhU1gvQT09.

Να σημειώσουμε ότι η e-συζήτηση με θέμα Μια κουβέντα για τη δημιουργία την αγορά και τις αξίες τους διοργανώνεται από τον κλάδο Graphic Design του Alexander College. Να αναμένουμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις με αφορμή την πανδημία covid-19 και πως επηρεάζει  τον κλάδο Γραφικών Τεχνών?

Όπως σας ανάφερα και προηγουμένως το να φιλοξενούμε τέτοιου είδους διαλέξεις δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς. Το κάνουμε συχνά και διαδικτυακά αλλά και με διαλέξεις που γίνονται στις εγκαταστάσεις μας. Ο κλάδος των γραφικών τεχνών σε αυτή την περίοδο που βιώνουμε μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου. Ομιλούντες πάντα για την διεξαγωγή των μαθημάτων και τις διαδικτυακές συναντήσεις με τους φοιτητές.  Λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε και διαδικτυακή πλατφόρμα ως ενίσχυση των μαθημάτων, δεν ήταν καθόλου δύσκολο για εμάς να προσθέσουμε ακόμη κάποια εργαλεία στο όλο σύστημα για να κάνουμε την προσπάθεια αυτή των φοιτητών μας πιο εύκολη και πιο δημιουργική.

Ο ομιλητής Χάρης Τσέβης visual designer, σπούδασε στην Αθήνα και το Μιλάνο και σήμερα ζει στην Πάφο. Στο πελατολόγιό του βρίσκει κανείς πολυεθνικές από τη λίστα Fortune 500, καθώς και μερικά από τα πιο σημαντικά παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και διαφημιστικές εταιρίες από κάθε ήπειρο.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στον ΑΚΤΟ και αρθρογραφεί συχνά για θέματα design, αισθητικής, κυβερνοκουλτούρας και ιστορίας της πληροφορικής.

 

 Τρίτη 26 Μαΐου, στις 5:00μμ , 

H e – συζήτηση με ομιλητή τον σχεδιαστή Χάρη Τσέβη, υποστηρίζεται από την ιστοσελίδα I LOVE GRAPHIC (www.ilovegraphic.net) καθώς και από το Ι LOVE GRAPHIC.THE EVENT.

 

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets