Έκθεση Κυανοτυπιών και Παρουσίαση βιβλίου Συνομιλία Με το Σύμπαν, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και οι Εκδόσεις Γκοβόστη σας προσκαλούν σε διπλό γεγονός: παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της ποιήτριας Βασίλκας Πετρόβα Χατζήπαπα ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ και την έκθεση κυανοτυπιών της Σοφίας Χατζήπαπα, με εικονογραφήσεις που κοσμούν τη συλλογή. Συμμετοχή της Δήμητρας Εγγλέζου με ταινία Κινούμενων γραφικών εμπνευσμένη από τα έργα.

Σύμφωνα με την εικαστικό Σοφία Χατζήπαπα “Αφετηρία για αυτό το έργο αποτέλεσε μια σειρά εικονογραφήσεων. Τα σχέδια σχεδιάστηκαν αρχικά ως ψηφιακές εικονογραφήσεις για να συνοδεύσουν δύο ποιητικά βιβλία των ποιητών Βασίλκα Πετρόβα Χατζήπαπα και  Γκεόργκι Κωνσταντίνωφ, που εκδόθηκαν το 2021 και το 2022 στη Σόφια και την Αθήνα αντίστοιχα. Στο έργο αυτό παρατηρείται η διασταύρωση μεταξύ των απεικονιστικών μέσων και η μεταφορά χαρακτηριστικών από το ένα μέσο στο άλλο, δημιουργώντας νέες, υβριδικές μορφές”.

Το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη και πρόσφατα στην Σαγκάη. Επ’ ευκαιρία της ελληνικής έκδοσης της ποιητικής συλλογής «Συνομιλία με το Σύμπαν» εκδ. ΓΚΟΒΟΣΤΗ, Αθήνα 2022,  το βιβλίο και η έκθεση  παρουσιάζονται τώρα στην Λευκωσία.

Η Βασίλκα Πετρόβα Χατζήπαπα, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και της Ένωσης Βουλγάρων Συγγραφέων, όπως και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου,  εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια επί σειρά ετών ενώ έχει στο ενεργητικό τις έξι ποιητικές συλλογές.

Η Δρ Σοφία Χατζήπαπα, εικαστικός και αναπληρώτρια καθηγήτρια Καλών Τεχνών στο Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

 

Η Δήμητρα Εγγλέζου, λέκτορας και συντονίστρια του προγράμματος Graphic Design (BA) στο Πανεπιστήμιο Minjiang της Κίνας,– συνεργασία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει δημιουργήσει μεγάλο αριθμό ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και Motion Graphics και έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ κινηματογράφου, εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα

  • Χαιρετισμός και εγκαίνια έκθεσης : Κώστας Γουλιάμος, Πρώην Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.
  • Παρουσίαση του βιβλίου : Γιώργος Φράγκος, Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών.
  • Αναφορά στο βιβλίο: Χρυσόστομος Περικλέους, Συγγραφέας/ Δημοσιογράφος.
  • Ανάγνωση ποιημάτων από την ποιήτρια Βασίλκα Πετρόβα Χατζήπαπα και τη δημοσιογράφο Όλγα Πιερίδου.
  • Δεξίωση.

Ημερομηνία Παρουσίασης και Εγκαινίων : 20.03.2024, η ώρα 7 μ.μ., Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Διάρκεια έκθεσης: μέχρι 31 Μαρτίου

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets