Ένα διαφορετικό bar που προσφέρει ιδέες!

Ένα διαφορετικό bar που προσφέρει ιδέες!

Ένα πολύ διαφορετικό αλλά και πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα είναι η δημιουργία του IDEA BAR στο Λιοπέτρι. Δύο νέοι άνθρωποι, με φρέσκες ιδέες και κοινό όραμα για το καλό design, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο, στο χώρο της δημιουργίας.

Και μιλάμε βέβαια για τον Γιώργο Παπέττα, Business Management και τη Μαρία Αναστασίου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός – Αρχιτέκτονας Εσωτερικού χώρου.

IDEA BAR. Τι είναι?

Το IDEABAR είναι ένα Studio Αρχιτεκτονικής και Design το οποίο σερβίρει εναλλακτικές ιδέες. Επιπρόσθετα προσφέρει υπηρεσίες Business Planning. Εκμεταλλευόμενοι τον χώρο μας, και τον ενθουσιασμό μας να ανακαλύπτουμε νέους Κύπριους Σχεδιαστές αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μέρος του χώρους μας στην παρουσίαση των προϊόντων και ιδεών που ανακαλύπτουμε.

Πως έχει ξεκινήσει αυτή η ιδέα και ποιος είναι ο σκοπός αυτής της προσπάθειας?

Η ιδέα ξεκίνησε ως ένα όνειρο και για τους δύο μας, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο μέσω του οποίου θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες μας και να τις αναπτύξουμε. Αρχικά ο σκοπός του IDEABAR ήταν να φιλοξενήσει το εργαστήρι μας και ένα χώρο co-working, μέσα στο πνεύμα συνεργασίας που μας διακατέχει. Εκμεταλλευόμενοι επίσης τον χώρο μας, βρήκαμε την ευκαιρία να προωθήσουμε το Κυπριακό Design, μέσω ενός μικρού Concept Store που δημιουργήσαμε σε αυτόν.

Προτεραιότητα δίνεται στη καλή αισθητική και στη προώθηση κύπριων σχεδιαστών. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για τους συνεργάτες σας?

Καταρχήν να πούμε ότι οι Κύπριοι Σχεδιαστές χαρακτηρίζονται από τις καινοτόμες ιδέες τους. Το δίκτυο των συνεργατών μας βασίζεται σε μια βαθιά εξερεύνηση στον κόσμο του Κυπριακού Design, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου και συνεχώς μας δίνει ώθηση να το εξερευνήσουμε όλο και περισσότερο.

Οι συνεργάτες μας αποτελούν μια μίξη Σχεδιαστών, που προέρχονται από διάφορους κλάδους, όπως γραφίστες, διακοσμητές και άλλους. Η οικογένεια του IDEABAR ξεκίνησε να σχηματίζεται από Σχεδιαστές, που κύριος τους στόχος είναι η επανατοποθέτηση της Κυπριακής κουλτούρας και παράδοσης στα δεδομένα του σύγχρονου Design. Πέραν τούτου, κάποια μέλη της οικογένειας μας εξερευνούν τις ιδέες τους μέσα από ένα πειραματισμό με την μίξη σύγχρονων και παραδοσιακών υλικών όπως για παράδειγμα μπετόν και ξύλου.

 11428113_801423826637570_519419698_o

Πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος αυτής της δημιουργικής ομάδας?

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην οικογένεια του IDEABAR μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, και ακολούθως μέσω ενός ερωτηματολόγιου και μιας μικρής συνάντησης μαζί μας, προχωρούμε αναλόγως. Μεγάλη σημασία για εμάς έχει, ο συνεργάτης μας, να μπορεί να αντιληφθεί και να μοιραστεί την φιλοσοφία του IDEABAR.

 

Ένα τόσο πρωτοποριακό project, μπορεί να επέλεγε την έδρα του σε μια πόλη της Κύπρου. Η επιλογή σας να ανοίξετε το IDEA BAR στο Λιοπέτρι πόσο σας βοήθησε?

Το αν το project μας είναι πρωτοποριακό δεν μπορούμε να το κρίνουμε εμείς. Είναι όμως γεγονός ότι θα μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε σε μια πιο μεγάλη αγορά, σε μια από τις πόλεις της Κύπρου. Η επιλογή του Λιοπετρίου όμως ήταν συνειδητή. Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να ανακαλύψει υπέροχες ιδέες παντού. Δεν έχει σημασία αν είναι μια μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη ή ένα μικρό Κυπριακό χωριό. Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε είναι επιλεκτικό, και προτιμά να εξερευνά και να ανακαλύπτει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που και το IDEABAR κάνει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας σας?

Για το μέλλον, το IDEABAR έχει διάφορες ιδέες και πλάνα! Συγκεντρωνόμαστε όμως στο κοντινό μέλλον στο οποίο προγραμματίζουμε μια σειρά από Workshops, όπως ”Προώθηση της Μικρής σας Επιχείρησης Μέσω των Κοινωνικών Δικτύων”, και events βασισμένα σε θεματολογίες που πηγάζουν από την Κυπριακή κουλτούρα και Design. Το επόμενο μας event έχει σχεδιαστεί με κοινό μικρά παιδιά και νεαρόκοσμο!

Οι ιδέες που έχουμε είναι ατελείωτες. Δεν προτρέχουμε όμως. Για αυτό το λόγο προτειμούμε να οργανώνουμε πρώτα τα events μας και μετά να τα ανακοινώνουμε.

11416444_801423819970904_1366803330_o

 

https://about.me/ideabarstudio

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets