ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ!

Σαν ο επίσημος φορέας των επαγγελματιών του κλάδου μας, η Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου έχει δημιουργήσει και δημοσιεύσει ένα ερωτηματολόγιο για καταγραφή δεδομένων, ούτως ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων και των ιδιαιτεροτήτων της φύσης της εργασίας μας. Παρακαλούμε ΟΛΟΥΣ τους γραφίστες και εικονογράφους που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν δεύτερη εργασία, να συμπληρώσουν αυτό το ερωτηματολόγιο. Στόχος μας είναι να σταλούν αυτές οι πληροφορίες στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σαν μια πρώτη εκτίμηση των αριθμών των επαγγελματιών του χώρου και για σκοπούς καλύτερου σχεδιασμού των όποιων μέτρων αποφασιστούν για έκτακτη στήριξη των εργαζομένων στη δημιουργική βιομηχανία και τις πολιτιστικές δραστηριότητες. Αυτό γίνεται ως αντίδραση για περιορισμό των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πανδημία αλλά και για την μελλοντική οργάνωση των επαγγελμάτων μας για καλύτερη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων.

Επόμενο βήμα: η κατοχύρωση όλων των επαγγελμάτων των Τεχνών και του Πολιτισμού και η δημιουργία από μέρους της Πολιτείας, ενός ειδικού σχεδίου κοινωνικής πρόνοιας που να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της φύσης της εργασίας μας στον τομέα του Πολιτισμού, ώστε να μπορούν και οι επαγγελματίες του κλάδου μας να απολαμβάνουν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως κάθε πολίτης, αλλά και να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, με δίκαιο τρόπο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα.

Προσπαθούμε να καταγράψουμε ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα των Τεχνών και του Πολιτισμού, είτε είναι εγγεγραμμένοι στις κοινωνικές ασφαλίσεις είτε όχι και επί τούτου η δική σας βοήθεια είναι πολύτιμη.

Σε ό, τι αφορά τις λίστες, δεν θα διανεμειθεί ΚΑΝΕΝΑ από τα στοιχεία σας στο Κράτος. Το μόνο που θα δώσουμε είναι ένας συνολικός αριθμός επαγγελματιών για να ξέρουν πόσοι είναι οι επαγγελματίες στον τομέα μας.

Είναι σημαντικό να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο από ΟΛΟΥΣ.
Το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 28 Απριλίου, 2020

Πληροφορίες:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp97Scu9-hbLfToYae2azAx5_WeIPQNiWGYAPaDppIos3tpw/viewform

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets