Εργαστήριο | Μουσεία και Φωτογραφία από τη Δρ Θεοπίστη Στυλιανού-Lambert.

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου στις 3:00 -6:00μ.μ.

Νέες Εγκαταστάσεις Γραφικών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
Διογένη 1, Block A, 1ος όροφος , 2404 Έγκωμη

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Ερευνητικό Κέντρο Πολιτισμικών Σπουδών και Σύγχρονης Τέχνης, στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων για την τέχνη (Art Lecture Series) για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, παρουσιάζουν το εργαστήριο Επισκέπτες, Μουσεία και Φωτογραφία από τη Δρ Θεοπίστη Στυλιανού-Lambert. 

Η Θεοπίστη Στυλιανού-Λάμπερτ είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το University of Leicester (UK) με ειδίκευση στην Μουσειολογία καθώς και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Εκπαίδευση Τέχνης από το τμήμα Οπτικών Τεχνών από το University of Texas at Austin (USA) και στη Διαφήμιση από το τμήμα Επικοινωνίας του University of Illinois at Urbana-Champaign (USA). Έχει δημοσιεύσει ευρέος σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα μουσειολογίας, φωτογραφίας και τουρισμού. Της έχουν απονεμηθεί διάφορα βραβεία και υποτροφίες όπως είναι το Fellowship in Museum Studies από το Smithsonian Institute (USA, 2014), το βραβείο Arts and Humanities Research Council Award (UK) και οι υποτροφίες A. G. Leventis Foundation Scholarship (France), Kelly Fearing Endowed Scholarship in Art Education and Studio Art (USA), M. K. Hage Endowed Scholarship in Fine Arts (USA) και Fulbright Scholarship (USA).

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο η Στυλιανού-Λάμπερτ θα παρουσιάσει την έρευνά της από το Smithsonian National Portrait Gallery και η οποία εξετάζει τη σχέση μεταξύ της φωτογραφίας, των επισκεπτών και των μουσείων. Ποιο συγκεκριμένα, η έρευνα εξετάζει πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την φωτογραφική τους μηχανή (συμπεριλαμβανομένου κινητών και tablets) εντός του χώρου του μουσείου και τους λόγους που οι επισκέπτες νιώθουν την ανάγκη να φωτογραφίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει ομαδικές συζητήσεις και παρουσιάσεις και έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Οι σειρές διαλέξεων πάνω στην τέχνη ξεκίνησαν το 2010 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχουν μέχρι σήμερα φιλοξενήσει καλλιτέχνες και θεωρητικούς που ασχολούνται με θέματα σχετικά με την τέχνη. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι: Prof. John Higgins, Έλενα Παύλου, Θάλεια Στεφανίδου, Εύη Τσελίκα, Αγγελική Αυγιτίδου, Άλκης Χατζηανδρέου, Λευτέρης Τάπας, Liz Wells, Elizabeth Hoak-Doering, Peter Sheppard, Sylvia Safdie, Sharon Kanach. Επόμενη ομιλητρία στον κύκλο διαλέξεων είναι η Δέσπω Πασιά στις 7/12/2015.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets