Φωτογραφική έκθεση: «Εξερευνώντας την Κύπρο: Πέρα από την πόλη»του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στα Λεύκαρα

To Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη φωτογραφική έκθεση «Εξερευνώντας την Κύπρο: Πέρα από την πόλη», μια πρωτοβουλία της ομάδας Explore Cyprus του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου. Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική περιπλάνηση σε όλα τα γνωστά και άγνωστα ελεύθερα χωριά της Κύπρου, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται η διαχρονική γοητεία, ο ξεχωριστός χαρακτήρας και η αληθινή ταυτότητα της χώρας. Κύριος σκοπός της είναι η προβολή της Κυπριακής υπαίθρου, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Από κάθε χωριό και κοινότητα που απαθανάτισε ο φακός του Explore Cyprus επιλέχθηκε μια φωτογραφία, η οποία θα εκτεθεί σε αυτή την μοναδική έκθεση φωτογραφίας, αποτελούμενη από 354 φωτογραφίες, από 354 χωριά και κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου.

Η έκθεση Explore Cyprus: Beyond the City θα βρίσκεται στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Δήμου Λευκάρων από τις 26 Νοεμβρίου 2023 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024. Η είσοδος στο χώρο θα είναι δωρεάν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τελούνται υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Κώστα Κουμή και θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου η ώρα 15:00, στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Πάνω Λευκάρων.

Η ομάδα του έργου αποτελείται από ακαδημαϊκούς και φοιτητές του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με ενδιαφέρον για τη φωτογραφία, την κοινωνική επίδραση και την διατήρηση του πολιτισμού μέσω δημιουργικών πρακτικών. Ο Δρ. Χρίστος Καρπασίτης, Επίκουρος Καθηγητής Ψηφιακών Μέσων και Υπεύθυνος Ακαδημαϊκός του Προγράμματος BSc (Hons) Web Design & Development του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, επιμελείται και συντονίζει το έργο. Επιπλέον, η ομάδα του έργου αποτελείται από τον Δρ. Λάμπρο Ιωάννου, Λέκτορα, και μια ομάδα φοιτητών του προγράμματος BSc (Hons) Web Design & Development, που μαζί με τον Δρ. Καρπασίτη ταξίδεψαν σε όλη την Κύπρο, για να απαθανατίσουν ξεχωριστές στιγμές και εικόνες από τα χωριά, χρησιμοποιώντας και ενισχύοντας τις φωτογραφικές τους δεξιότητες. Οι εμπλεκόμενοι φοιτητές είναι οι: Αιμίλιος Σωτηρίου, Σωτηρία Κίρλαππου, Ραφαέλλα Σπύρου και Λοΐζος Χρυσάνθου.

Κύριος Χορηγός: Petrolina (Holdings) Public Ltd
Υποστηρικτές: Hellenic Bank, Vision Studio
Χορηγοί Φιλοξενίας: Δήμος Λευκάρων, Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Πάνω Λευκάρων
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets