ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

Ο θεσμός της Διάλεξης της Τετάρτης της Λεβεντείου Πινακοθήκης επαναρχίζει στις 9 Σεπτεμβρίου, 2015. Η πρώτη διάλεξη της σαιζόν θα δοθεί από τον Paul Dujardin, Διευθύνων Σύμβουλο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κέντρου Καλών Τεχνών των Βρυξελλών (BOZAR) και Μέλος της Επίτιμης Επιτροπής της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Η διάλεξη με θέμα «Τέχνες, Κουλτούρα και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα» αρχίζει στις 19:30 στο Αμφιθέατρο ‘Κωνσταντίνος Λεβέντης’.

Οι καλλιτέχνες είναι οι αρμοδιότεροι για να οραματίζονται μια νέα και καλύτερη Ευρώπη. Εκείνοι είναι που ασχολούνται με την γαλούχηση της τέχνης, προωθώντας νέες ιδέες, δημιουργώντας νέες εικόνες και φτιάχνοντας καινούργιες ιστορίες. Οι ίδιοι, αμφισβητούν το καθεστώς και τίθενται ενάντια στο κατεστημένο. Οι Ευρωπαίοι μοιράζονται ένα κοινό πολιτιστικό χώρο και μια πλούσια κληρονομιά. Το Κέντρο Καλών Τεχνών των Βρυξελλών, κτισμένο στην καρδιά της Ευρώπης, κατέχει την πιο κατάλληλη τοποθεσία για να επαναπροσδιορίσει τα σύνορα της Ευρώπης. Εδώ, στο κέντρο της «παλαιάς Ευρώπης», μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε τι μας συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Dujardin θα αναλύσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης οριοθετώντας την ως ένα ενιαίο πολιτιστικό χώρο που πρέπει ανήκει στους πολλούς διαφορετικούς λαούς που συνιστούν τη σημερινή Ευρώπη, την «καινούργια» Ευρώπη.

Η διάλεξη θα δοθεί στα Αγγλικά και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις, παρακαλώ καλέστε στο τηλέφωνο 22668838 εσωτ. 100, κυρία Δήμητρα Αντωναρά (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00) ή στείλτε email στο info@leventisgallery.org μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets