Ο νέος λογότυπος της Καβάλας

Ο νέος λογότυπος της Καβάλας

Πηγή | http://www.designmag.gr/kavala-winner/13476

Με την επίσημη παρουσίαση του νέου τουριστικού λογοτύπου του Δήμου Καβάλας, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος που άνοιξε στις αρχές του χρόνου όταν και προκηρύχθηκε ο σχετικός ανοιχτός διαγωνισμός.
Θυμίζουμε ότι η διαδικασία επιλογής περιλάμβανε τη (συμβουλευτικής φύσεως) ψηφοφορία κοινού, καθώς και την γνωμοδότηση ειδικής κριτικής επιτροπής, η απόφαση της οποίας και θα όριζε τον τελικό νικητή.

Από τις 81 προτάσεις που κατατέθηκαν, αυτή που τελικά επελέγη ήταν του γραφείου elmo+savvidis, το οποίο εδρεύει μεν στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, έχει όμως ως ιδρυτή και art director του τον Καβαλιώτη Σάββα Σαββίδη, ο οποίος εξηγώντας το λογότυπο λέει: «Στόχος μας δεν ήταν να σχεδιάσουμε απλά ένα λογότυπο, αλλά να δημιουργήσουμε έναν χαρακτήρα πολυδιάστατο δίνοντας στην πόλη της Καβάλας ένα πρόσωπο γεμάτο χαρά και αισιοδοξία. Με ένα χαμόγελο μεγάλος, ένδειξη φιλίας αγάπης, ευφορίας. Κατανοητό δίχως λέξεις, δίχως εξηγήσεις».

Κατά την παρουσίαση του λογοτύπου η δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι ο νέος λογότυπος αποτελεί κομμάτι μιας νέας στρατηγικής για την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Στόχος είναι η Καβάλα να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως προορισμός και όχι απλά δίοδος. «Η Καβάλα βρίσκεται στο δρόμο πολλών χωρών και ιδιαίτερα βαλκανικών, που θέλουν μια διέξοδο προς τη Μεσόγειο» είπε και συνέχισε «στο πλαίσιο αυτό προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ώστε να κρατήσουμε όλους αυτούς τους τουρίστες στην πόλη μας, διαθέτοντας και μια ιστοσελίδα φρέσκια και ζωντανή που να δίνει πληροφορίες σε όλους εκείνους που τις χρειάζονται».

Το αποτέλεσμα είναι λιτό, θετικό και φιλικό. Η απλότητα των σχημάτων συνεπάγεται την εύκολη προσαρμογή τους και την εφαρμογή τους σε ένα μεγάλο πλήθος περιπτώσεων (παραδείγματα αυτού παραθέτονται πιο κάτω).

28_kavala_logo_the-story_boards27_kavala_logo_the-story_shirt29_kavala_logo_the-story_boards13319971_10205469901380991_1865323674337463240_n

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets