ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προκηρύσσει διαγωνισμό καλλιτεχνικής αφίσας με θέμα «η Γυναίκα Μονογονιός σήμερα»

Οι αφίσες που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν σε έκθεση στις 14 Απριλίου 2016 σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα).

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενθάρρυνση της έκφρασης και δημιουργίας γύρω από το θέμα της μονογονεϊκής οικογένειας και της καθημερινότητας της γυναίκας μονογονιού, η οποία συνήθως αναλαμβάνει κοινωνικά όλα τα βάρη της μονογονικής οικογένειας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και το κράτος για την ανάγκη προστασίας των γυναικών μονογονιών ως ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας πληθυσμού.

Οι σχεδιαστές/καλλιτέχνες προτρέπονται όπως παρουσιάσουν εικαστικά την εικόνα της μονογονεϊκής οικογένειας, αποφεύγοντας στερεοτυπικές αναπαραστάσεις της, οι οποίες την αποτυπώνουν μέσα από το πρίσμα δυσκολιών και δυστυχίας. Ο/η κάθε καλλιτέχνης/δημιουργός θα μπορεί να εκφράσει το θέμα ελεύθερα και με το δικό του/της τρόπο.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των αφισών θα διατεθούν για στήριξη μονογονεικών οικογενειών που έχουν άμεση ανάγκη και απευθύνονται καθημερινά στον Σύνδεσμο. Επίσης θα παραχωρηθούν τιμητικά βραβεία στο 1ο, 2ο και 3ο βραβευθέν έργο.

Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αποστέλλοντας μία (1) αφίσα. Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή (αρχείο jpg. και pdf.) σε διαστάσεις 50cm X 40cm.

Δικαίωμα στο διαγωνισμό έχουν επαγγελματίες και σπουδαστές άνω των δεκαοκτώ χρόνων.

Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 24 Μαρτίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση d.englezou@euc.ac.cy.

Για περεταίρω λεπτομέρειες/ διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με την κ. Έφη Θεοκλέους στο τηλέφωνο 99-466463. Πληροφορίες για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://singleparentscy.org/.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets