Σκιές μετά το σκοτάδι, Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων Shadows After Dark – International Poster Competition on Human Trafficking.

Ο διεθνής διαγωνισμός αφίσας ρέγκε International Reggae Poster Contest (IRPC) προσκαλεί όλους τους γραφίστες και καλλιτέχνες διεθνώς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να λάβουν μέρος στην ειδική έκδοση διαγωνισμού αφίσας Σκιές μετά το σκοτάδι, Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων  (Shadows After Dark – International Poster Competition on Human Trafficking).

“Μπορείς να δεις το πρόσωπο του ανθρώπου αλλά όχι την καρδιά του.”

Η πρόσληψη, η μεταφορά, η μετακίνηση, η παραλαβή και η κράτηση ενός ατόμου με βία, εξαναγκασμό ή άλλα μέσα με σκοπό την εκμετάλλευση, αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εμπορία ανθρώπων είναι πραγματικότητα στην Τζαμάικα και παγκοσμίως. Οι δύο κύριες μορφές εμπορίας ανθρώπων στην Τζαμάικα είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση και η καταναγκαστική εργασία.

Για την υποστήριξη του τραγουδιού “Shadows After Dark”, που κυκλοφόρησε στις 27 Νοεμβρίου 2020, η VP Records, ο διεθνής διαγωνισμός αφίσας ρέγκε International Reggae Poster Contest και το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Τζαμάικας συνεργάστηκαν για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εμπορία ανθρώπων μέσω της εικαστικής τέχνης.

Σχετικά με τον διαγωνισμό «Σκιές μετά το σκοτάδι» ο Alborosie είπε, «Η εικαστική τέχνη και η ηχητική τέχνη είναι ισχυρά μαζί. Η συνεργασία μαζί έχει στόχο και μεταδίδει το μήνυμα ότι μπορούμε να σώσουμε ένα ακόμη παιδί ή ένα ακόμη άτομο από την Εμπορία και αυτό είναι καλό.»

Η Μαρία Παπαευσταθίου, συνιδρυτής του διεθνούς διαγωνισμού αφίσας ρέγκε IRPC, και επιμελήτρια του ειδικού διαγωνισμού «Σκιές μετά το σκοτάδι» είπε, «Υπάρχουν βήματα που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να τερματίσουμε την εμπορία ανθρώπων. Εμείς, οι σχεδιαστές, έχουμε ένα δυνατό εργαλείο, την εικαστική τέχνη. Μέσα από την τέχνη, και ιδιαίτερα, την δημιουργία αφίσας, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε, να προκαλέσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να διαδώσουμε την σοβαρότητα του ζητήματος. Πιστεύω σε ένα μέλλον όπου κανείς δεν θα πέφτει θύμα εμπορίας ανθρώπων.”

Η Εθνική Ομάδα Δράσης της Τζαμάικας κατά της εμπορίας ανθρώπων [National Task Force Against Trafficking In Persons (NATFATIP)] έχει δώσει την υποστήριξή της σε αυτόν τον επίκαιρο διαγωνισμό. Η Ομάδα Δράσης ιδρύθηκε το 2005 ως επιχείρηση πολλαπλών οργανισμών με σκοπό την ενίσχυση της νομοθετικής, θεσμικής και επιχειρησιακής ικανότητας της Τζαμάικας για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Σε αυτήν την ειδική έκδοση του διεθνούς διαγωνισμού επισημαίνουμε τις συνέπειες της εμπορίας ανθρώπων και υποστηρίζουμε την πρόληψη και παρεμπόδισή του.

Προσκαλούμε υποβολές αδημοσίευτων αφισών σχετικά με αυτό το επείγον ζήτημα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 1 Δεκεμβρίου 2020 έως 20 Απριλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλετε τις αφίσες σας επισκεφθείτε τη σελίδα:

https://www.reggaepostercontest.com/shadows-after-dark-international-poster-competition-on-human-trafficking/

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Ο στόχος αυτού του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εμπορία των ανθρώπων.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους γραφίστες και καλλιτέχνες διεθνώς. Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν απεριόριστο αριθμό πρωτότυπων και μη δημοσιευμένων αφισών.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες συμμετοχής που βρίσκονται στην ιστοσελίδα καθώς και να συμπληρώσετε και να στείλετε, μαζί με την αφίσα σας, τη φόρμα υποβολής.

Τα έντυπα πρέπει να συμπληρώνονται στα Αγγλικά. Ένας τίτλος και μια σύντομη περιγραφή της αφίσας πρέπει να περιλαμβάνονται, καθώς και μια βιογραφία, μέχρι 200 λέξεις.

Το αρχείο της αφίσας που θα σχεδιάσετε θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
50cm x 70cm (5906 × 8268 pixel), Ανάλυση 300dpi, CMYK, κάθετο (πορτρέτο).

Το αρχείο της αφίσας που θα υποβάλετε θα πρέπει να είναι 700 × 980pixels, Ανάλυση 72dpi, RGB, Jpeg. Το αρχείο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5mb.

Οι συμμετοχές δεν πρέπει να δημοσιεύονται παρά μόνο μετά την ανακοίνωση των νικητών. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα, κατά την απόλυτη διακριτική τους ευχέρεια, να περιορίσουν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό οποιουδήποτε ατόμου, ανά πάσα στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο, και / ή να αποκλείσουν οποιαδήποτε συμμετοχή, ανά πάσα στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο.

 

Κριτική Επιτροπή

Antonio Castro /Αμερική, Dr. Arafat Al-Naim/Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Byoung Il-Sun/Κορέα, Chaz Maviyane-Davies/ Ζιμπάμπουε, Claudia Tello/Μεξικό, Donnette Cooper/Τζαμάικα, Elizabeth Resnick/Αμερική, Hosein Mohammadi Vahidi/Ιράν, Kathiana Cardona/Βενεζουέλα, Lila Skanavi/Ελλάδα, Mary Anna Pennington/Αμερική, Mehdi Saeedi, Ιράν, Naandeyé García Villegas/Μεξικό, Onur Aşkin /Τουρκία, Rikke Hansen/Δανία, Susana Machicao/ Βολιβία, Tomoko Miyagawa/Ιαπωνία, Yossi Lemel/Ισραήλ, Zhijun Wang/Κίνα

Ένα τραγούδι για να εμπνευστείτε

 

Σκιές μετά το σκοτάδι. (Πρωτότυπος τίτλος: Shadows After Dark)
Καλλιτέχνες της ρέγκε μουσικής ενωμένοι (Reggae Artists United)

Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε από τον γνωστό καλλιτέχνη της ρέγκε Alborosie, και εκτελέστηκε από  τους Christopher Martin, Dean Fraser, Duane Stephenson, Etana, Kabaka Pyramid, Kumar, Morgan Heritage, Raging Fyah, Romain Virgo, Sandy Smith, Tarrus Riley.

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets