Το 2ο Φεστιβάλ I Love Graphic, τιμά το Design

Με την συμμετοχή καταξιωμένων γραφιστών από την Κύπρο και την Ελλάδα, με εκθέσεις – όπου προσκλήθηκαν να παρουσιάσουν τα έργα τους επαγγελματίες και μελλοντικοί γραφίστες – , βιντεοπροβολές, διαλέξεις, και εργαστήρια για «μεγάλους» και παιδιά, πραγματοποιείται στις 27 και 28 Απριλίου και στις 5 Μαΐου, το δεύτερο φεστιβάλ I Love Graphic 2018.

Οι δύο πρώτες ημέρες του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στον πολιτιστικό χώρο Σκαλί, στην Αγλαντζιά, και η τρίτη ημέρα στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι επαγγελματίες γραφίστες κλήθηκαν να αναπτύξουν την δημιουργική τους ιδέα στο θέμα «Design is…» σε αφίσα ή σε βίντεο, ενώ το θέμα «Like, άρα Υπάρχω», ανέπτυξαν μαθητές όλων των Λυκείων και Τεχνικών σχολών της Κύπρου, καθώς και φοιτητές κρατικών και ιδιωτικών σχολών, που ακολουθούν κλάδους γραφικών σπουδών.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης δύο εργαστήρια – ένα για ενήλικες και ένα για παιδιά. Στο πρώτο εργαστήρι, ο Δημήτρης Παπάζογλου θα αναπτύξει το θέμα Form follows content, follows form, follows content…: The continuous interaction between form and content during the design process.

Το δεύτερο εργαστήρι για παιδιά δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει θέμα «ΑΥΑ – Προσεγγίζοντας το ξένο μέσα από μια διδακτική εφαρμογή οπτικοακουστικού γραμματισμού με την αξιοποίηση της τεχνικής STOP ANIMATION».

Η συμμετοχή στις διαλέξεις του φεστιβάλ, ως επίσης και στα εργαστήρια είναι δωρεάν και ανοικτή για όλους, αλλά απαιτείται απαραίτητα η κράτηση θέσης.

Το φεστιβάλ I Love Graphic 2018, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου και του Συμβουλίου Νεολαίας Αγλαντζιάς, και στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία και με το International Motion Festival-Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες  και για κράτηση θέσης στις διαλέξεις: https://ilovegraphic.net/festival-i-love-graphic/programma/

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets