H πρόεδρος του International Motion Festival Κύπρου (IMF), κυρία Δήμητρα Εγγλέζου, μας παρουσιάζει τις προβολές μικρού μήκους ταινίες του “The Quarantine” festival .

Συνέντευξη | Έλενα Γεωργιάδου

Για μια ακόμη φορά,  το International Motion Festival Κύπρου (IMF)  έρχεται να μας εκπλήξει ευχάριστα με μια συνεργασία από το εξωτερικό για τους λάτρεις μικρού μήκους ταινίας. Μαζί μας , η ιδρύτρια και η πρόεδρος του International Motion Festival Κύπρου (IMF), κυρία Δήμητρα Εγγλέζου

Κυρία Εγγλέζου μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και το IMF;

Είμαι λέκτορας και συντονίστρια στο πτυχιακό πρόγραμμα των Γραφικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η ιδρύτρια και η πρόεδρος του International Motion Festival Κύπρου (IMF). Το φεστιβάλ είναι το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο, την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή. ‘Εχει καθιερωθεί ως κυρίαρχη πλατφόρμα για την προβολή καινοτόμων βίντεο κινούμενης εικόνας που συμπεριλαμβάνουν κινούμενα γραφικά, δισδιάστατα και τρισδιάστατα κινούμενα σχεδία, video art και ταινίες μικρού μήκους. Στοχεύει στην ανάδειξη πειραματικών τεχνικών και δημιουργικών προσεγγίσεων σε θέματα πολιτιστικά, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και διαπροσωπικών σχέσεων, σε μια σύγκλιση μεταξύ επιστήμης, φαντασίας και τέχνης. Είναι αδιαμφησβήτητα για αυτούς τους λόγους που έχει αποσπάσει για τρεις συνεχόμενες φορές την διάκριση EFFE Label από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA- European Festivals Association), διάκριση που απονέμεται σε φεστιβάλ τα οποία έχουν διακριθεί για την καλλιτεχνική τους ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

To IMF επανέρχεται με μια συνεργασία από το εξωτερικό με το The Quarantine festival. Μπορείτε  να μας πείτε τι ακριβώς είναι;

Το The Quarantineείναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην παραλία της «Καραντίνας» σε ένα ψαροχώρι στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Στοχεύει στην διάδοση των νέων και ανερχόμενων δημιουργών. Υποστηρίζει και προωθεί την καλλιτεχνική δημιουργία συντελεστών από όλο τον κόσμο.

 

 

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτή την συνεργασία και  ποιος είναι ο  σκοπούς της;

Το International Motion Festival του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στα πλαίσια της διεθνοποίησης του, συνεργάζεται συχνά με άλλα φεστιβάλ, στη μορφή festival within a festival και έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τα Short Shorts 2012 Ιαπωνία, CologneOFF 2013 Γερμανία, Offf Festival Barcelona Ισπανία, SSFF & ASIA, The Quarantine Film Festival Varna Βουλγαρία, ενώ οι ταινίες του έχουν προβληθεί σε ειδικές εκδηλώσεις στο Ιάσιο, την Κλούζ, την Κρακοβία και το Μαϊάμι.  Από το 2018 έχει αναπτύξει στενές συνεργασίες με το Quarantine Festival.

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή το κοινό της Κύπρου με διακεκριμένες ταινίες νέων δημιουργών από την Ευρώπη και το παγκόσμιο.

Ο επισκέπτης τι μπορεί να παρακολουθήσει σε αυτό το φεστιβάλ και σε ποιους απευθύνεται;

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις καλύτερες ταινίες του 2022 του Φεστιβάλ The Quarantine. Απευθύνεται σε νέα ακροατήρια, λάτρεις ταινιών μικρού μήκους και επαγγελματικούς κύκλους κινηματογραφιστών.

 

Που και πότε θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ αυτό;

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 20:30 στην εξέδρα εκδηλώσεων της παραλίας Φοινικούδων στη Λάρνακα. Με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας που ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την φανταστική ομάδα του IMF:

Νόρα Χατζησωτηρίου,  Αντιπρόεδρο, Σοφία Χατζήπαπα,   Καλλιτεχνική Διευθύντρια,  Έλενα Γεωργιάδου, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & ΜΜΕ, Χρυστάλλα Καϊάφα,  Δημόσιες Σχέσεις, Λούλλα Ηρακλέους, Υπεύθυνη Σχεδιασμού, Στέλλα Συρίμη,  Ιωάννα Βυράζιηκ – Υπεύθυνες Σχεδίασης και ανάπτυξης ιστοσελίδας. Την οργανωτική επιτροπή: Έλενα Στυλιανού, Γιάννα Χριστοφόρου και Τάσο Αναστασιάδη, το τμήμα Marketing και το τμήμα Δημοσίων σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και σαφώς τον διοργανωτή –  το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σας περιμένουμε στην παραλία των Φοινικούδων, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε γιατί οι προβολές είναι καταπληκτικές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

FOR MORE INFORMATION: info@motionfestivalcyprus.com 

https://motionfestivalcyprus.com

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets