Υλικά, Μελάνια, Νέες Τεχνολογίες και Marketing για Εφαρμογές Έξυπνης Συσκευασίας

Το Cultural Studies and Contemporary Arts Lab του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί στις διαλέξεις:

Μελάνια και Βερνίκια για Ειδικά Εφέ στις Εκτυπώσεις Συσκευασίας με τη Δρ. Σταματίνα Θεοχάρη και Υλικά, Μελάνια, Νέες Τεχνολογίες και Marketing για Εφαρμογές Έξυπνης Συσκευασίας με τη Δρ. Βασιλική Μπέλεση.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 6:00 μ.μ., στα στούντιο Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Διογένης 1, Κτήριο A, 1ος Όροφος, 2404 Έγκωμη). Για περισσότερες πληροφορίες στο Y.christophorou@euc.ac.cy, 22713081

 

Μελάνια και Βερνίκια για Ειδικά Εφέ στις Εκτυπώσεις Συσκευασίας με τη Δρ. Σταματίνα Θεοχάρη

Η ανάγκη για ελκυστικότερη εμφάνιση και διαφοροποίηση των καταναλωτικών αγαθών οδήγησε στην παραγωγή και χρήση κατάλληλων συνθέσεων μελανιών και επικαλυπτικών βερνικιών για την εκτύπωση και την δημιουργία ειδικών εφέ πάνω στη συσκευασία τους. Με τα υλικά αυτά, η συσκευασία εκτός από τους γενικούς σκοπούς για τους οποίους προορίζεται, αναβαθμίζεται και προσφέρει μια αίσθηση μοναδικότητας, πολυτέλειας και τελικά προστιθέμενη αξία στο συσκευασμένο προϊόν. Η σύνθεση των ειδικών αυτών των μελανιών και επικαλυπτικών βερνικιών εξαρτάται από την μέθοδο εκτύπωσης με την οποία θα εφαρμοστούν, αλλά και από τον τελικό σκοπό της εφαρμογής τους. Κατά την εφαρμογή τους θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι περιορισμοί που σχετίζονται με το κόστος, την ποσότητα, το είδος του εκτυπωτικού υποστρώματος, αλλά και την ειδική νομοθεσία όταν η συσκευασία προορίζεται για τα τρόφιμα.

Βιογραφικό:

Η Δρ. Σταματίνα Θεοχάρη, γεννήθηκε και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Διαθέτει Πτυχίο και Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χημεία (Τμήμα Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του ΕΚΠΑ, Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ (Επιστημονική Υπεύθυνη) και είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ερευνητικού Εργαστηρίου: «Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας», ΤΕΙ Αθήνας. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Επεξεργασία επιφανειών, με έμφαση στο αλουμίνιο, εφαρμογές πιγμέντων, χρωστικών, εκτυπωτικών μελανιών και επικαλυπτικών βερνικιών. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο ΤΕΙ Αθήνας και διδάσκει σε τρία Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (ΤΕΙ Αθήνας και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων). Συγγραφέας διδακτικών συγγραμμάτων, επιστημονικών ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων, κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη για τα προγράμματα Erasmus της Κατεύθυνσης Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών/Τμήματος Γραφιστικής, ΤΕΙ Αθήνας, Αγ. Σπυρίδωνος 12243, Αιγάλεω, Αθήνα, Ελλάδα, +30 210 5385421, stheochari@teiath.gr

 

Υλικά, Μελάνια, Νέες Τεχνολογίες και Marketing για Εφαρμογές Έξυπνης Συσκευασίας με τη Δρ. Βασιλική Μπέλεση.

Σε αυτή την παρουσίαση η Βασιλική Μπέλεση θα μιλήσει για κατηγορίες υλικών και μελανιών όπως τα αγώγιμα, μαγνητικά, φωτοκαταλυτικά, θερμοχρωμικά κ.α. που βρίσκουν εφαρμογές στην έξυπνη συσκευασία. Τέλος, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις εφαρμογές αυτών των υλικών στην έξυπνη συσκευασία και στο συνδυασμό τους με νέες τεχνολογίες.

Βιογραφικό:

Η Βασιλική Μπέλεση (http://research.ee.teiath.gr/el/staff/belesi_el.html) είναι Επ. Καθηγήτρια Υλικών Γραφικών Τεχνών στο Τμήμα Γραφιστικής-Κατεύθυνση Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Αν. Δ/ντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος “Νέες Τεχνολογίες Εκτύπωσης. Έξυπνη Συσκευασία”. Φοίτησε στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα. Εργάστηκε επί τετραετία στη βιομηχανία κατασκευής τυπωμένων κυκλωμάτων “ΜΕΤΕΛΚΟ Α.Ε.” καθώς και στην Ερευνητική Εταιρεία “Nanovive S.A.”. Επί δεκατρία χρόνια εργάσθηκε ως συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” με αντικείμενο τη σύνθεση και τον χαρακτηρισμό υλικών. Τέλος, εργάσθηκε επί οκταετία ως Εργ. Συνεργάτης στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Το ερευνητικό της αντικείμενο τα τελευταία χρόνια έχει εστιασθεί στη σύνθεση αγώγιμων υλικών και μελανιών, στη μελέτη των εκτυπωτικών ιδιοτήτων μελανιών ιδιαίτερα βαθυτυπίας και φλεξογραφίας καθώς και στη μελέτη εκτυπωτικών υποστρωμάτων. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη υλικών με εφαρμογές στην έξυπνη συσκευασία, τα έντυπα ασφαλείας και το περιβάλλον. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ είναι συντονίστρια και επιστημονική υπεύθυνη σε 1 από αυτά. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές (Ι.F.=14, ετεροαναφορές 840) και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

 

 

 

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets