5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου | Εργαστήρι Εικονογράφησης Παραμυθιού για παιδιά

Σχέδιο: Ιόλη Λεκάκη, 8 χρονών

Στο πλαίσιο του 5ου φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου θα διεξαχθεί ένα πολύ ενδιαφέρον παιδικό εργαστήρι. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της εικονογράφησης εντύπου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, ηλικίας 8 με 11 ετών και θα διεξαχθεί σε δύο ομάδες (εργαστήρια), την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. – 1:30 μ.μ. και την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 την ίδια ώρα, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα Παιδικά Εργαστήρια αποτελούν συνδιοργάνωση του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Φεστιβάλ Ι LOVE GRAPHIC.

Σκοπός του Εργαστηρίου
Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η εικονογράφηση του παιδικού παραμυθιού  της Χρυστάλλας Καϊάφα με τίτλο “ΧΡΩΜΑΤΟΜΠΕΛΑΔΕΣ”. Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου τα παιδιά θα γνωρίσουν το βιβλίο και θα έχουν την ευκαιρία, να εικονογραφήσουν τα ίδια το βιβλίο και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της εικονογράφησης εντύπου.

ΧΡΩΜΑΤΟΜΠΕΛΑΔΕΣ

Όλα άρχισαν από μια απλή παρεξήγηση. Τα χρώματα αποφάσισαν να γυρίσουν στη Χρωματοχώρα τους μιας και κανένας δεν τα ήθελε πια να στολίζουν τη φύση, τα αντικείμενα ακόμη και τους ανθρώπους. Η Κίνηση από τη στεναχώρια της έμεινε στάσιμη και ο ήχος δεν μιλούσε σε κανένα. Τίποτα δεν ήταν όπως πριν. Τα χρώματα έφυγαν και άφησαν πίσω τους ένα κόσμο άχρωμο, βουβό και ακίνητο. Οι άνθρωποι έχασαν το χαμόγελό τους, τα ζώα τη ζωντάνια τους, τα πουλιά την υπερηφάνεια τους και τα ψάρια τον ενθουσιασμό τους. Μια ζωή χωρίς χρώματα… και τώρα; Κάποιος πρέπει να πείσει τα χρώματα να γυρίσουν πίσω. Ποιος όμως ή ποιοι είναι αυτοί;

Υπεύθυνοι εργαστηρίου

Τάσος Αναστασιάδης
Επίκουρος καθηγητής και Αντιπρόεδρος του τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Σοφία Χατζήπαπα-Gee

Εικαστικός, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίου Κύπρου

Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου καθώς και όλα τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στα πλαίσια της τελετής απονομής βραβείων του Φεστιβάλ. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής του εργαστηρίου σε όλα τα παιδιά. Το εικονογραφημένο παραμύθι θα εκδοθεί στη συνέχεια με την ευγενή χορηγία της Γυναικείας Πρωτοβουλίας Κοινότητας Μαρωνιτών.

Βιογραφικό συγγραφέως

Χρυστάλλα Καϊάφα Συνεργάτης – εθελόντρια του IMF με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης (Sorbonne Nouvelle) στη Γαλλική Λογοτεχνία και μεταπτυχιακό στην «Ποίηση και τεχνοτροπία» και σπουδές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Γαλλικού Πανεπιστήμιο Universite Paris VII με μεταπτυχιακό στους «ιούς Ηλεκτρονικών υπολογιστών». Ήταν ιδιοκτήτρια σχολής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών FUTUREKIDS για 5 χρόνια ενώ δούλεψε πολλά χρόνια σαν υπεύθυνη Τεχνικού τμήματος στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND ενώ παράλληλα έγραφε σε τοπικά έντυπα του Πειραιά και συνεργάστηκε στη συγγραφή του βιβλίου «Με τα μάτια της καρδιάς» του Μ. Γεραπετρίτη. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει σαν υπεύθυνη Τεχνολογικής Υποστήριξης σε Άτομα με βαριές νοητικές αναπηρίες.

Συμμετοχή

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με
την κα Δήμητρα Εγγλέζου στο 99537939
την κα Έλενα Γεωργιάδου στο 99537687

Οι θέσεις έχουν καλυφθεί και για τις δύο ημερομηνίες

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets