Ι LOVE GRAPHIC:THE EVENT | Φεστιβάλ Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας | 25 & 26 Φεβρουαρίου 2022

Ι LOVE GRAPHIC: THE EVENT

Φεστιβάλ Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας

Η ομάδα του I LOVE GRAPHIC: THE EVENT , σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κίνησης, Κύπρου (IMF), διοργανώνει την 3η κατά σειρά εκδήλωση “I LOVE GRAPHIC: THE EVENT”, στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2022.

Το I LOVE GRAPHIC: THE EVENT περιλαμβάνει διαλέξεις, εκθέσεις και εργαστήρια, που αφορούν τη Γραφιστική και την Οπτική Επικοινωνία γενικότερα.

Την Παρασκευή 25/02/2022, στον Πολιτιστικό χώρο «Παλιά Αγορά» στην Παλλουριώτισσα, θα πραγματοποιηθούν επτά παρουσιάσεις οι οποίες θα είναι ανοιχτές προς το κοινό και θα έχουν διάρκεια 20 λεπτών.

Ομιλητές θα είναι οι: Ντένης Κωνσταντίνου μέλος της Ένωσης Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου, Πόπη Αριστείδου, Λέκτορας, Τμήμα Σχεδιασμού & Πολυμέσων, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας , Σούλης Μαλέκος, Διευθυντής, Διαφημιστική Εταιρεία Grandad, Γιώργος Πετρακίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, SocialSpace Academy, Xάρης Τσέβης, Visual Designer, Σοφία Χατζήπαπα-Gee, Εικαστικός, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Καλών Τεχνών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο , Περικλής Χριστοφορίδης, Γραφίστας.

Η φετινή μας ατζέντα περιέχει και μια νέα ενότητα στο πλαίσιο του I LOVE GRAPHIC: THE EVENT, που αφορά κυρίως ακαδημαϊκούς και υποψήφιους διδάκτορες. Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει παρουσιάσεις υπό μορφή Round Table, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και έπειτα να συζητήσουν τις εργασίες τους. Οι παρουσιάσεις βασίζονται στη γενική θεματολογία του Εvent, “Digital Thinkers and the Social Network”. Αρχή στην νέα αυτή ενότητα θα κάνει η υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστήμιου UCLan Cyprus, Ραφαέλλα Μαρία Λακερίδου.

Επίσης στο πλαίσιο του ΕVENT θα παρουσιαστεί Έκθεση Αφίσας με κεντρικό θέμα: “Digital Thinkers and the Social Network” στην οποία επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν εικαστικά τις απόψεις τους. Η έκθεση θα περιλαμβάνει και μέρος των συμμετοχών στον διαγωνισμό αφίσας και video μικρής διάρκειας που αφορούσε μαθητές Τεχνικής και Γενικής κατεύθυνσης καθώς και φοιτητές, με θέμα «Living with COVID -19».

Το Σάββατο 26/02/2022 στον ίδιο χώρο, θα γίνει η παρουσίαση του παραμυθιού «Χρωματομπελάδες» της Χρυστάλλας Καϊάφα. Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από παιδιά τα οποία είχαν παρακολουθήσει το παιδικό εργαστήρι εικονογράφησης βιβλίου στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κίνησης Κύπρου (IMF), στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Το Παιδικό Εργαστήρι είχε γίνει σε συνεργασία του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ι LOVE GRAPHIC.THE EVENT.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και η έκθεση με τα έργα των παιδιών.

 

Η όλη διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.

Μέγας Χορηγός | Le and Tonic

Related Posts

Εγγραφειτε στο Newsletter μας

Like Us On Facebook

Facebook Pagelike Widget

Tweets